Dank je wel, groene vrijwilliger

Door Anne Koning op 7 december 2020

Vandaag is het de Nationale Vrijwilligersdag! Tijdens de ‘Nationale Vrijwilligersdag’ – jaarlijks op 7 december – worden vrijwilligers in het zonnetje gezet. De PvdA Zuid-Holland zet de groene vrijwilligers extra in het zonnetje.

De inwoners van Zuid-Holland zijn op diverse manieren betrokken bij het groen in de provincie. Ze denken bijvoorbeeld mee over de ontwikkeling van een gebied in hun buurt of zijn vrijwilliger in het begeleiden van excursies. De groene vrijwilligers zetten zich daarnaast ook in om planten en dieren te beschermen, landschap en natuur te onderhouden én het grote publiek te laten genieten van de groene wereld. De provincie Zuid-Holland ondersteunt een aantal van deze initiatieven, zoals gereedschapsuitleen en de groene motor, door middel van ‘vrijwilligersprogramma’s’.

Gedeputeerde Anne Koning: “Twee weken terug hielpen Gedeputeerde Berend Potjer en ik met het ophangen van vogelkastjes in Vlietland. Hiermee willen wij duidelijk maken dat de provincie, maar ook ik, het werk van de vrijwilligers die kinderen de natuur laten beleven en die helpen met het onderhoud (wilgen knotten, vogels tellen etc.) belangrijk vinden. Daarom zetten wij de groene vrijwilligers die zich inzetten voor een groenere wereld extra in het zonnetje.”

 
Anne Koning

Anne Koning

‘Ik stroop graag mijn mouwen op’  Aan de kant staan is niets voor Anne Koning. Liever stroopt zij haar mouwen op. Om vorm te geven aan de samenleving van de toekomst. Als lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen en als gedeputeerde wonen, ruimtelijke ordening, recreatie en sport is zij flink bezig. Haar grootste ambitie? “Bouwen voor iedereen.”     Oog voor mensen met pech  “Ik sta voor

Meer over Anne Koning