Gedeputeerde

Anne Koning

Wonen, Ruimtelijke Ordening, Recreatie en Sport

Onzeker zijn over je huis, je baan, de buurt. Er is zoveel dat beter kan en beter moet in Zuid-Holland. Er moeten meer betaalbare woningen voor iedereen komen. Onze leefomgeving kan gezonder – schoner, groener. Mensen die werk zoeken kunnen beter worden geholpen, of je nu net van school komt of al wat ouder bent. Want het is toch bizar dat er mensen werk zoeken terwijl er ook bedrijven zijn die niet genoeg personeel kunnen vinden? Voor al dit soort zaken wil ik me inzetten. Voor een eerlijke toekomst van onze kinderen.

Biografie
“Ik ben al heel lang actief bij de PvdA. Dat begon al toen ik nog op de middelbare school zat. Later als student (in Wageningen) werd ik gemeenteraadslid. Ik woon nu al lang in Delft, waar ik ook wethouder ben geweest.

Sinds september 2019 maak ik deel uit van het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Het coalitieakkoord voor de Statenperiode 2019-2023 heeft de titel ‘Elke dag beter. Zuid-Holland.’ Zelf hou ik erg van buiten wandelen en fietsen. Maar voor mijn werk ben ik vooral aan het vergaderen. Als ik ’s avonds een keer thuis ben, vind je me vaak lekker op de bank met een boek.”

Waarom de PvdA?
“Omdat de PvdA een linkse, progressieve partij is voor eerlijk delen, en iedereen doet mee. Emancipatie, rechtvaardigheid , solidariteit en duurzaamheid zijn voor mij essentiële waarden.”