PvdA Statenfractie op werkbezoek bij de Veiligheidsregio’s Rotterdam/Rijnmond en Haaglanden

13 februari 2020

De rode brandweerwagens staan klaar op een rij in de garage en kunnen ieder moment uitrukken. Op een strategische plek, naast de tunnelmond van de Parktunnel, staat de Brandweerkazerne Leidschendam –Voorburg waar de Statenleden van de PvdA fractie zijn uitgenodigd door Maarten Worp en Jorg Waardhuizen van de Veiligheidsregio Rotterdam/Rijnmond en Inez Rijnhart van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Willem Minderhout, Paulien van der Hoeven, Adem Mustafa en Evelyn Hijink worden uitbreid meegenomen in de wereld van risico’s en fysieke veiligheid. Over hoe ingewikkeld het is om organisatorisch de boel in onze provincie logisch in te richten. De politieregio’s, de veiligheidsregio’s en de regio’s van de omgevingsdiensten; de regio’s blijken niet één op één hetzelfde gebied te beslaan. Hoe zorg je dat diensten efficiënt samenwerken? Zeker als het om zoiets belangrijks gaat als veiligheid. En wat mag veiligheid kosten als het gaat om water-, brand-, gevaarlijke stoffen- en verkeersrisico’s?

Interessant is het ook wanneer we naar nieuwe ontwikkelingen kijken: zijn we ons voldoende bewust van de veiligheidsrisico’s ten aanzien van Cyber Security en hoe zit het met de energietransitie? Nieuwe brandstoffen en het opwekken en opslaan van energie brengen ook weer nieuwe risico’s met zich mee.

Kortom aan gespreksstof geen gebrek. Met het resultaat dat de fysieke veiligheid meer op het netvlies staat om integraal in de beleidsdossiers van de provincie mee te nemen, dankt het gezelschap uit de Zuid-Hollandse provincie Maarten Worp, Jorg Waardhuizen en mevrouw Inez Rijnhart voor de informatieve ochtend.

Vlnr: Jorg Waardhuizen, Willem Minderhout,                                                                                         Paulien van der Hoeven, Evelyn Hijink, Inez Rijnhart en Maarten Worp