Even voorstellen: Anne Koning

Door Anne Koning op 6 juli 2023

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten is 5 juli geïnstalleerd. Voor de PvdA gaat Anne Koning haar tweede termijn in met de portefeuilles: Wonen, Ruimtelijke Ordening en Recreatie Toerisme en Sport.

Grootste ambitie? Betaalbare woningen bouwen in een fijne omgeving.
Ik ben Anne Koning, ik woon in samen met mijn man in Delft en we hebben twee grote kinderen. Ik zie al lang hoeveel mensen wachten op een betaalbare woning. En ook hoe goed het is om fijne groene buitenruimte te hebben om naar toe te gaan na een drukke dag.

Er is echt nog veel te doen
Afgelopen verkiezingen was ik lijsttrekker voor de PvdA. Daarna zijn we gesprekken gestart met BBB, VVD, GL en het CDA. Nu hebben we mooie plannen vastgelegd in een coalitieakkoord. En die wil ik die ook graag helpen uitvoeren. Ik ben er erg blij mee dat we dit als PvdA en GroenLinks ook samen oppakken. We zullen het niet altijd makkelijk krijgen komende tijd. Dus is lef en nieuwsgierigheid nodig om te bouwen aan een krachtig Zuid-Holland. Ik zet me daar graag voor in.

Oog voor mensen met pech en idealen waarmaken
“Ik sta voor een overheid die ongelijkheid voorkomt, die zich hard maakt voor een gelijke verdeling van kennis, macht en inkomen. Die oog heeft voor mensen met pech of wat minder geluk. We realiseren ons dat niet vaak, maar wie bijvoorbeeld een auto-ongeluk krijgt en arbeidsongeschikt raakt, heeft al snel grote problemen.”

“Ik vind het heel goed dat de PvdA in de coalitie zit. Dat betekent geven en nemen. Als je dat goed doet, kan het juist betere oplossingen geven en worden stappen gezet. Ik vind dat belangrijker dan alleen praten over je idealen. Wij maken ze ook graag waar. En daar werken we keihard aan. Dus als we goede afspraken kunnen maken met andere partijen, waarin duidelijk is wat we binnenhalen, dan doe ik dat graag.”

Beter en rechtvaardiger
“Ik ben werkzaam in de politiek om verandering dichterbij te brengen. Je kunt aan de kant blijven staan, maar ik stroop graag mijn mouwen op. Emancipatie, rechtvaardigheid, solidariteit en duurzaamheid zijn voor mij essentiële waarden.  Ik vind het bovendien belangrijk om anderen in de politiek in hun ontwikkeling te helpen. In de fractie zitten ook mensen die voor het eerst als volksvertegenwoordiger aan de slag gaan. Mensen die leergierig zijn en energie hebben. Daar ben ik trots op. Hen stimuleren en faciliteren, dat vind ik ook belangrijk.”

Benader ons!
“Van de politiek wordt gevraagd om knopen door te hakken en zaken in beweging te brengen. Dat doen we met een open oog voor mensen. Dus als je ons iets mee wil geven: benader ons! Als je wilt zien waar ik me zoal mee bezig houd, is LinkedIn een goede bron. En natuurlijk de website van de PvdA Zuid-Holland.”

Volg Anne ook op LinkedIn; https://www.linkedin.com/in/alkoning/

Anne Koning

Anne Koning

‘Ik stroop graag mijn mouwen op’  Aan de kant staan is niets voor Anne Koning. Liever stroopt zij haar mouwen op. Om vorm te geven aan de samenleving van de toekomst. Als lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen en als gedeputeerde wonen, ruimtelijke ordening, recreatie en sport is zij flink bezig. Haar grootste ambitie? “Bouwen voor iedereen.”     Oog voor mensen met pech  “Ik sta voor

Meer over Anne Koning