10 juni 2015

PvdA Zuid-Holland wil nachtboot in Drechtsteden

De PvdA Zuid-Holland wil de mogelijkheden onderzoeken voor een nachtboot in de Drechtsteden. Aanleiding hiervoor zijn klachten van bewoners uit de omgeving over de slechte bereikbaarheid van Dordrecht in de avonduren met de waterbus. De nachtboot zou dan vanaf een bepaalde tijd één keer per uur varen in een ‘rondje’ tussen Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht. Doordat er dan 1 waterbus vaart, blijft het betaalbaar en kunnen de Drechtsteden tot een later tijdstip via openbaar vervoer bereikbaar blijven.

In Dordrecht worden veel festivals georganiseerd, zijn restaurantjes, mooie theaters en het Energiehuis met veel leuke optredens. Bewoners van Papendrecht en Zwijndrecht moeten de auto pakken of een lange fietstocht maken om hieraan deel te nemen. PvdA woordvoerder Metin Celik: ‘En dat terwijl het centrum van Dordrecht slechts door de rivieren Merwede en Oude Maas van steden als Papendrecht is gescheiden. Het zou mooi zijn als dit bloeiende culturele leven, ook in de avonduren goed bereikbaar is met de nachtboot. Dat is goed voor de inwoners van de Drechtsteden en goed voor Dordrecht’.

De in 1999 gestarte openbaar vervoer verbinding over het water groeit fors en vervoert jaarlijks inmiddels ruim 1,7 miljoen reizigers en 1,2 miljoen fietsen, die gratis mee mogen.