Aantal verkeersdoden moet naar nul

Door Anne Koning op 6 december 2018

Het kabinet, provincies, gemeenten en vervoersregio’s brengen vandaag het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 naar buiten. De ambitie? Het aantal verkeersdoden terugbrengen naar nul in 2030! De PvdA vraagt al een tijd extra aandacht voor verkeersveiligheid, met name voor fietsers en is daarom blij dat dit probleem zo groots wordt aangepakt.

Bij de behandeling van de kadernota en de begroting vroeg de PvdA al aandacht voor het probleem dat het aantal verkeersdoden blijft stijgen. In 2017 bleek bovendien voor het eerst dat er van de verkeersdoden meer mensen op de fiets zaten, dan in de auto. Naar aanleiding van dit nieuws en het advies van de Fietsersbond over een lagere maximumsnelheid in de bebouwde kom, investeringen in de fietsinfrastructuur en educatie, stelde Anne Koning eind april daarom schriftelijke vragen, samen met Paul Breitbarth van D66.

De PvdA is blij dat er nu een gezamenlijk plan wordt opgezet voor verkeersveiligheid. Dit probleem overstijgt bestuurslagen en daarom is het goed dat de Rijksoverheid, provincies, gemeenten en vervoerregio’s samen de schouders zetten onder de aanpak van regionale verkeersveiligheid. Pijlers van de nieuwe aanpak zijn onder andere dat er meer gestuurd wordt op de risico’s en dat er regionaal naar de problemen rondom verkeersveiligheid wordt gekeken. Ook komen er landelijke expertteams die samen met gemeenten en provincies de risico’s voor de lokale verkeersveiligheid gaan aanpakken.

Een gezamenlijke aanpak is hard nodig, want elke verkeersdode is er één teveel!

Anne Koning

Anne Koning

‘Ik stroop graag mijn mouwen op’  Aan de kant staan is niets voor Anne Koning. Liever stroopt zij haar mouwen op. Om vorm te geven aan de samenleving van de toekomst. Als lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen en als gedeputeerde wonen, ruimtelijke ordening, recreatie en sport is zij flink bezig. Haar grootste ambitie? “Bouwen voor iedereen.”     Oog voor mensen met pech  “Ik sta voor

Meer over Anne Koning

Waar ben je naar op zoek?