Dubbel feest: nieuwe Gedeputeerde en Statenlid zijn geïnstalleerd

4 september 2019

Na het sluiten van een coalitieakkoord is er inmiddels ook een nieuw college. Tijdens de Provinciale Statenvergadering van 4 september is namens de PvdA Anne Koning geïnstalleerd als Gedeputeerde Statenlid. Daarnaast mogen we Rosalie Bedijn verwelkomen tot de fractie, nu ze is geïnstalleerd als Statenlid namens de PvdA Zuid-Holland. Binnen de fractie geniet Leo Bruijn unanieme steun als nieuwe fractievoorzitter. 

Na het sluiten van een coalitieakkoord is er vanaf vandaag ook een nieuw college. Namens de PvdA is Anne Koning geïnstalleerd als Gedeputeerde met als portefeuille ‘wonen, ruimtelijke ordening, recreatie en sport’. Een mooie en zware portefeuille waarbij Anne zich kan focussen op enkele punten die belangrijk zijn voor de PvdA Zuid-Holland. Allereerst zal zij zich inzetten voor meer betaalbare woningen en de verduurzaming van de woningvoorraad. Waarbij het wonen (koop of huur) en de energierekening betaalbaar moeten blijven voor de inwoners in Zuid-Holland. Daarnaast zal ze zich richten op recreatiegebieden die uitnodigen tot bewegen, sporten en ontspannen.

Rosalie Bedijn is in haar dagelijks leven, naast haar Statenlidmaatschap, projectmedewerker bij een gemeente en heeft geschiedenis gestudeerd. In de gemeente Noordwijk is ze vijf jaar lang actief geweest als commissielid. Zij brengt dus veel ervaring en kennis met zich mee. Rosalie legt uit waar ze zich de komende tijd voor wil gaan inzetten: “Ik wil werken aan zekerheid. Nog te vaak ben je onzeker over je woning, de buurt en je baan. Er moeten meer betaalbare woningen voor iedereen komen. Mensen die werk zoeken kunnen beter geholpen worden, of je nu net van school komt of al wat ouder bent. Mensen zijn op zoek naar werk, terwijl er ook bedrijven zijn die niet genoeg personeel kunnen vinden; dat is toch bizar. Voor al die zaken ga ik me de komende periode inzetten.”

De PvdA-fractie heeft Leo Bruijn verkozen als nieuwe fractievoorzitter. “Ik wil mijn dank uitspreken aan Anne, vooral hoe zij de leiding nam gedurende de coalitieonderhandelingen. Dat heeft zij goed gedaan en ik wens haar ook succes bij haar werkzaamheden als GS.” 

 

We wensen Anne, Rosalie en Leo veel succes in hun nieuwe rollen respectievelijk als Gedeputeerde Statenlid, Statenlid en Fractievoorzitter.