Zeker zijn van een betaalbaar huis in Zuid-Holland

Door Rosalie Bedijn op 15 januari 2020

Uit een recent artikel van de NRC blijkt dat de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) verwacht dat de huizenprijzen dit jaar nog harder zullen stijgen. Dit is een zorgelijke trend die we al een tijdje zien gebeuren en waar we hopelijk met het ondertekende Verstedelijkingsakkoord een halt toe kunnen roepen.

Uit de kwartaalcijfers van de makelaarsvereniging NVM blijkt dat dit jaar waarschijnlijk de huizenprijzen harder zullen stijgen dan gedurende het afgelopen jaar. Een gemiddelde woning kost nu €326.000,- wat een hoog bedrag is voor iemand die een modaal inkomen heeft. De reden dat de prijzen (wederom) zo hard stijgen is, omdat er minder huizen te koop staan.

Helaas moeten we wederom constateren dat de huizenprijzen stijgen, maar er lijkt nu ook iets interessants (of: nog zorgelijker) te gebeuren, namelijk dat er een grens is bereikt aan wat mensen willen en kunnen betalen voor een nieuwbouwwoning. De PvdA vindt dat we de komende jaren zoveel mogelijk betaalbare woningen moeten bouwen. Daarom zijn we blij met het Verstedelijkingsakkoord, ondertekend door onze gedeputeerde Anne Koning, waarbij er is afgesproken om in de regio tussen Dordrecht en Leiden 170.000 extra woningen te bouwen in samenhang met goede ov-verbindingen. De PvdA zal dit de komende jaren nauwgezet blijven volgen en monitoren. Het is namelijk van belang dat er meer betaalbare woningen komen.

Rosalie Bedijn

Rosalie Bedijn

‘Ik wil jongeren een stem geven’  Het provinciale politieke bedrijf is nog te veel het domein van grijze mannen. Jongeren zijn er maar weinig te vinden. Terwijl beslissingen die genomen worden vaak over hún levens gaan. Dat moet veranderen, vindt Rosalie Bedijn. Als jong PvdA-statenlid geeft zij het goede voorbeeld.    Minder zekerheid  “‘Als je

Meer over Rosalie Bedijn