Rosalie Bedijn

Kandidaat #5 Provinciale Staten
Rosalie Bedijn

Over Rosalie Bedijn

Als ik aan mijn vrienden vraag wat de provincie doet zie ik grote vraagtekens. ‘Iets met wegen toch?’ ‘Iets met het huis van Thorbecke?’ ‘Ja het is vast heel belangrijk, maar wat ze doen weet ik niet.’ ‘Maakt het dan wat uit dat ik ga stemmen als het toch altijd wel goed komt?’

Ja, dat maakt wel uit! Toegegeven, een provincie maakt abstractere besluiten dan jouw gemeente en de Tweede Kamer is altijd vol in het nieuws. Het is misschien niet tastbaar of zichtbaar voor je. Maar als het gaat om het behoud van het bos of de duinen waar je zo graag komt, in de toekomst een betaalbare woning kunnen vinden in de randstad, snel van A naar B kunnen reizen met het OV. Daar maakt de provincie belangrijke keuzes die in jouw voor- of nadeel zijn. Daar vind je vast wat van.

Ik ben Rosalie Bedijn, 24 jaar, vrouw én kandidaat Statenlid voor de PvdA. Ik woon in Noordwijk, en hou veel van het strand en de duinen. Mijn favoriete rode voorwerp: lippenstift (<3)

Persoonlijk vind ik politiek reuze interessant en leuk en jij misschien wel saai, maar door te stemmen kun jij het verschil maken. Doordat bijvoorbeeld veel jongeren in Engeland niet gingen stemmen zitten ze nu middenin een Brexit en kunnen ze misschien in de toekomst niet meer zo makkelijk in Europa werken of studeren. Kijk dus welke partij past bij wat je vindt en ga vooral stemmen met de volgende verkiezingen! Het liefst op mij natuurlijk 😉

Ik hoop het verschil te kunnen maken voor jullie in de Provinciale Staten. Ik vind het heel belangrijk dat Zuid-Holland een provincie is waar ik straks (maar eigenlijk het liefst nu meteen) zonder al te veel problemen een betaalbare woning kan krijgen, waar niet alle natuurgebieden industriegebieden worden en waar ik zonder problemen naar mijn werk of opleiding kan reizen met het OV. Mijn advies: Stem wijs, stem niet grijs, stem jong!

Rosalie Bedijn