Wonen, werken, leven: zeker in Zuid-Holland – Verkiezingsprogramma 2019-2023

28 oktober 2018

Onder luid applaus namen de leden van PvdA Zuid-Holland deze week het verkiezingsprogramma ‘Wonen, werken, leven: Zeker in Zuid-Holland’ aan, waarmee de Partij van de Arbeid als eerste het definitieve programma presenteert voor de Statenverkiezing van 20 maart 2019. Wonen, werken en een betaalbare toekomst zijn de belangrijkste pijlers voor de PvdA de komende jaren.

De programmacommissie heeft het ambitieuze programma geformuleerd na veel gesprekken en ontvangen reacties. De tekst gaat in op de zorgen van mensen. Anne Koning: “Het programma ligt in lijn met wat de PvdA de afgelopen tijd heeft bereikt. Iedereen wil prettig en betaalbaar wonen in een buurt waar je goed kan leven. Iedereen wil zekerheid in werk en dat je daar makkelijk kunt komen. Iedereen wil dat vervuiling wordt gestopt. Belangrijke opgaven zoals klimaatverandering, behoud van de natuur en de energietransitie kunnen ook een kans zijn op nieuw werk en fijner leven. Maar daar moeten we wel wat voor doen. En daar staat de PvdA dus voor.”

Afgelopen zaterdag zijn ook de programma’s voor de vier waterschappen binnen Zuid-Holland vastgesteld, waar eveneens op 20 maart verkiezingen voor zijn. De PvdA gaat deze verkiezingen in met een algemeen manifest en vier programma’s voor de afzonderlijke waterschappen. Thea Fierens (Fractievoorzitter waterschap Rijnland): “Zeker zijn van schoon water en droge voeten, ook voor mensen met een kleine portemonnee. Dat is belangrijk voor nu en de toekomstige generaties. Daar werkt dit programma aan, maar bijvoorbeeld ook aan schoon water, schoon zwemwater en droge voeten bij hoosbuien”.

Op 20 maart 2018 zijn in heel Nederland verkiezingen voor de waterschappen en de Provinciale Staten, die vervolgens de leden van de Eerste Kamer kiezen. Dus 1-2-3: 1 keer naar het stembureau, 2 keer stemmen en 3 keer invloed.


De later vastgestelde kandidatenlijsten zijn hier te bekijken.

Blijf op de hoogte

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe updates via onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.