PvdA Zuid-Holland klaar voor verkiezingen

11 november 2018

Met veel energie gaat PvdA Zuid-Holland de verkiezingen van maart 2019 tegemoet. Op de ledenvergadering van afgelopen zaterdag zijn de kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten en de waterschappen Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard met groot applaus vastgesteld. Daarmee is de PvdA-campagne officieel begonnen voor de verkiezingen van 20 maart 2019.

Anne Koning, lijsttrekker van de PvdA voor de Statenverkiezing: “Wij willen hele gewone maar invloedrijke verbeteringen voor iedere inwoner van Zuid-Holland realiseren. We pakken woningnood aan, werken aan droge voeten ook als het heel hard regent en zetten ons in voor eerlijke banen. Dat doet de PvdA in de provincie, het waterschap en in de Eerste Kamer.” Koning is al twee termijnen Statenlid voor de PvdA, was eerder wethouder in Delft en lid van de Eerste Kamer. Zij heeft zich de afgelopen jaren keihard ingezet voor een groene, gezonde leefomgeving voor jong en oud.

Naast huidig Statenleden Anne Koning en Willem Minderhout wordt de lijst aangevuld met veel lokale politici. Leo Bruijn (voormalig fractievoorzitter PvdA Rotterdam), Hawar Mouhiddine (voormalig raadslid Papendrecht) en Rosalie Bedijn (raadslid Noordwijk) versterken de top-10 met hun expertise.

Mats Bergman – de Zwart is tijdens de ledenvergadering tevens gekozen als voorzitter van PvdA Zuid-Holland, waarmee hij de jongste voorzitter ooit is. Hij heeft erg veel zin om met alle nieuwe enthousiaste kandidaten aan de slag te gaan: “We hebben een hecht team. Samenwerken met en voor de inwoners van Zuid-Holland staat voor ons centraal. Ik heb al het vertrouwen in de leden en de provincie. Om Zuid–Holland nog sterker, krachtiger, maar vooral van iedereen te laten zijn is de uitdaging die we met elkaar aangaan”.

De vastgestelde kandidatenlijsten zijn te vinden op zuidholland.pvda.nl/kandidaten. Op deze site zullen de kandidaten zich in de aanloop naar 20 maart 2019 ook voorstellen. Later in november worden de kandidatenlijsten voor het hoogheemraadschap Rijnland en waterschap Hollandse Delta vastgesteld.


Het eerder vastgestelde verkiezingsprogramma ‘Zeker in Zuid-Holland’ is hier te downloaden.

Blijf op de hoogte

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe updates via onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.