Q&A met Anne Koning

11 september 2019

Het reces is definitief voorbij en zowel de Gedeputeerden als Statenleden keren terug in de vergaderbankjes. Aan de hand van 5 vragen zal Anne Koning, ons Gedeputeerde, wat meer over zichzelf vertellen.

  1. Waarom ben je ooit lid geworden van de Partij van de Arbeid? 

Onze sociaal-democratische waarden zijn belangrijk. Ik vind de overheid belangrijk. In 1986 ben ik daarom lid geworden. Om, door me politiek in te zetten, invloed te hebben op zaken die ik belangrijk vind. Voor goede openbare ruimte, en RO, voor groen, verkeer, genoeg -betaalbare- woningen, voor het tegengaan van klimaatverandering, voor het om kijken naar elkaar, voor een gezonde jeugd – al die dingen willen we vanuit onze overtuigingen verbeteren toch?

  1. Wat heb je na je termijn bereikt als Gedeputeerde?

Hopelijk is de wachttijd voor een sociale huurwoning korter en zijn er meer betaalbare koop woningen te vinden in Zuid-Holland. En: hebben we dat als provincie bereikt door goed samen te werken met organisaties, gemeentes, ondernemers en inwoners. De tijd zal het leren.

  1. Wie is jouw (politieke) held of voorbeeld?

Mijn ouders zijn mijn voorbeeld, niet alleen in de politiek trouwens. Verder was ik ook onder de indruk van Joop den Uyl.

  1. Wat is je mooiste PvdA-moment tot nu toe?

Persoonlijk vind ik vaak de congressen, onze eigen oploopjes (vrijdagmiddag bijeenkomsten) en ledenbijeenkomsten fijn. Om met partijgenoten inspiratie op te doen, elkaar te bevragen en daarna vol goede energie weer aan de slag.

  1. Hoe ziet je leven buiten de PvdA eruit?

Ik ben getrouwd en we wonen in Delft met twee kinderen een hond en een kat. Ik ben graag buiten; om te wandelen of te fietsen of gewoon te genieten. Met deze prachtige functie is het ook belangrijk om die fijne basis goed op orde te houden. Gelukkig houden ze me thuis vast aan die belofte!