Lars Klappe fractievertegenwoordiger PS

Door Anne Koning op 12 april 2023

In de Provinciale Staten van Zuid-Holland mag er naast de benoemde Statenleden ook iemand meedraaien met de fractie als fractievertegenwoordiger. Een fractievertegenwoordiger is een persoon die geen Statenlid is, maar die benoemd wordt in de Statencommissies en daar namens een fractie het woord voert. Lars Klappe is onze man in Zuid-Holland!

Aanvankelijk was het plan om daar Gregor Rensen (als #5 op de kandidatenlijst en daarmee eerste opvolger) te laten benoemen. Gregor is echter per 15 april benoemd als waarnemend burgemeester van Maassluis. Formeel is dat te combineren, maar dat is niet te prefereren. Het is jammer voor de fractie dat de ruime ervaring van Gregor nu niet direct in de Provinciale Staten ingebracht wordt. Maar voor de partij, Gregor en natuurlijk Maassluis, is dit waarnemerschap wel goed! En we houden als fractie goed contact met Gregor.

Daarop hebben we aan Lars Klappe (#6 op de kandidatenlijst) gevraagd of hij bereid is fractievertegenwoordiger te worden. We zijn blij dat hij dat wil doen. Lars woont in Rotterdam, zat in de commissie voor het verkiezingsprogramma en in het gewestelijk bestuur. Eerder was hij lid van de wijkraad in Rotterdam Hillesluis. Lars is ook blij met de verdere samenwerking die we als fractie opzoeken met GroenLinks Zuid-Holland en wil hieraan bijdragen. Met Lars komt ook vele jaren ervaring in de partij het provinciehuis in. Zijn gedrevenheid voor de sociaaldemocratie en de publieke zaak gaan vast helpen om mooie dingen te bereiken.

Het doel is dat de fractievertegenwoordigers in de eerst volgende Statenvergadering van 10 mei beëdigd worden.

Anne Koning

Anne Koning

‘Ik stroop graag mijn mouwen op’  Aan de kant staan is niets voor Anne Koning. Liever stroopt zij haar mouwen op. Om vorm te geven aan de samenleving van de toekomst. Als lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen en als gedeputeerde wonen, ruimtelijke ordening, recreatie en sport is zij flink bezig. Haar grootste ambitie? “Bouwen voor iedereen.”     Oog voor mensen met pech  “Ik sta voor

Meer over Anne Koning