Informatiefase met PvdA en GroenLinks

14 april 2023

Op naar een stabiele meerderheid: BBB, VVD, CDA, GL en PvdA starten de informatiefase

Op 29 maart heeft verkenner Fred Teeven zijn bevindingen gepresenteerd op basis van de gesprekken met de partijen. Teeven concludeert dat er twee coalities denkbaar zijn die een meerderheid van 30 zetels in Provinciale Staten hebben. Hij adviseert om eerst te onderzoeken of BBB, VVD, CDA, GroenLinks en PvdA een coalitie kunnen vormen. Deze samenstelling zou een stabiele meerderheid kunnen vormen, gezien de inhoud en relaties. Bekijk ook de schriftelijke rapportage van verkenner Fred Teeven.

Als PvdA-fractie zijn we ervan overtuigd dat we aan bestaanszekerheid en toekomstperspectief in Zuid-Holland kunnen werken in een nieuwe coalitie. Natuurlijk zullen er lastige vragen en uitdagingen op ons pad komen, maar we zijn bereid om noodzakelijke stappen te zetten.

We zijn verheugd dat onze partij, samen met GroenLinks, wordt gezien als belangrijke vertegenwoordiging van de kiezers in Zuid-Holland. We hebben onderling vertrouwen en zijn bereid om samen bestuursverantwoordelijkheid te nemen.

Informatiefase

De vijf partijen – BBB, VVD, CDA, GroenLinks en PvdA – starten met de informatiegesprekken onder leiding van oud minister Arie Slob. We zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Al is een formatieproces ook iets waarover je niet elke keuze op de website toelicht. We gaan er vanuit dat op de ALV van 10 juni meer besproken kan worden. Laten we samen werken aan een sociale, groene en eerlijke toekomst voor Zuid-Holland.