Idee of knelpunt recreatieve routes? Meld het bij de provincie Zuid-Holland

Door Anne Koning op 14 maart 2018

De provincie Zuid-Holland is gestart met een inventarisatie van knelpunten die bezoekers van recreatieroutes binnen de provincie ervaren. Het gaat bijvoorbeeld om klachten over hinder van andere gebruikers van de route, onderhoud aan wegen en paden, bewegwijzering en andere ergernissen. Maar ook als u ideeën heeft om knelpunten te verhelpen dan nodigen wij u uit dit te melden. De provincie kan ermee aan de slag om het gebruik van de routes te optimaliseren.

Heeft u als wandelaar, ruiter of fietser een klacht, of juist een idee om een knelpunt op te lossen, dan kunt u dat melden per email bij het KlantContactCentrum (KCC) van de provincie Zuid-Holland: zuidholland@pzh.nl

Voor de ruiters willen we de toegankelijkheid van recreatiegebieden beter toegankelijk maken. Samen met de VVD, de PvdD en PVV is een persbericht uitgebracht om ruiters op te roepen knelpunten te melden.

Provincie maakt natuurgebieden beter toegankelijk voor ruiters

In november hebben VVD, PvdA, PvdD en PVV een motie ingediend om natuur- en recreatiegebieden beter toegankelijk te maken voor ruiters. Onderdeel hiervan is het opzetten van een meldpunt, zodat ruiters knelpunten en ontbrekende schakels in de route kunnen melden.

Meldpunt

Mirjam Nelisse (VVD) vindt het belangrijk dat er een goed beeld ontstaat van de knelpunten en ontbrekende schakels in de ruiterroutes: “Nu kunnen ruiters hun weg soms niet vervolgen omdat een natuurgebied niet voor ruiters toegankelijk is. Dat moet beter!” Anne Koning (PvdA) benadrukt dat het meldpunt vooral belangrijk is omdat ruiters bij gebrek aan ruiterpaden soms het fietspad gebruiken: “Dat levert ergernis op, maar kan ook tot gevaarlijke situaties leiden.” Carla van Viegen (PvdD) wijst erop dat het belangrijk is dat wordt gemeld als de kwaliteit van de ruiterpaden onvoldoende is: “Kwalitatief goede ruiterpaden zijn van belang voor het welzijn van paarden.” “Een ontspannen buitenrit begint bij een veilig en goed onderhouden routenetwerk”, besluit Tessa Dulfer (PVV).

Health Check

Tussen februari en juni wordt de zogenaamde Health Check uitgevoerd: een brede consultatie onder recreanten die paardrijden, wandelen, fietsen en varen. Ruiters die een idee of knelpunt willen inbrengen, kunnen dat doen via het klantcontactcentrum van de provincie (zuidholland@pzh.nl).

Anne Koning

Anne Koning

Onzeker zijn over je huis, je baan, de buurt. Er is zoveel dat beter kan en beter moet in Zuid-Holland. Er moeten meer betaalbare woningen voor iedereen komen. Onze leefomgeving kan gezonder – schoner, groener. Mensen die werk zoeken kunnen beter worden geholpen, of je nu net van school komt of al wat ouder bent.

Meer over Anne Koning