Eerste Statenvergadering!

Door Anne Koning op 10 mei 2023

Na de Provinciale Statenverkiezingen afgelopen maart was vandaag de eerste ‘normale’ Statenvergadering van de Statenperiode 2023-2027. En daarmee was het ook de eerste echte vergadering voor onze nieuwe fractie!

De vergadering begon met het installeren van de fractievertegenwoordigers van de verschillende partijen. Een fractievertegenwoordiger is iemand die geen Statenlid is, maar die benoemd wordt in de Statencommissies en daar namens een fractie het woord voert. Namens onze partij is Lars Klappe geïnstalleerd als fractievertegenwoordiger. Daarmee is het team van de PvdA Zuid-Holland nu echt compleet!

fractievertegenwoordiger statenvergadering

In de vergadering stonden verder een tweetal inhoudelijke onderwerpen op de agenda. In de eerste plaats is het proces rondom de ruimtelijke puzzel aan de orde gekomen. De PvdA heeft daarbij gepleit voor voldoende betrokkenheid van de Provinciale Staten. We vinden namelijk dat de vraag hoe we onze schaarse ruimte indelen in Zuid-Holland vraagt om het maken van politieke keuzes door de volksvertegenwoordiging.

Daarnaast stond een voorstel voor een coördinatieregeling voor de WarmtelinQ tussen Leiden en Rijswijk op de agenda. Op basis van het voorstel wordt het proces van vergunningverlening eenvoudiger en overzichtelijker. Dit maakt het ook voor bewoners makkelijker om eventueel in bezwaar te gaan tegen de plannen. Omdat wij als fractie denken dat iedereen gebaat is bij een helder proces steunen wij dit voorstel.

Met deze eerste Statenvergadering is de kop er nu echt af! De komende jaren gaan we onze uiterste best doen voor de inwoners van Zuid-Holland.

Anne Koning

Anne Koning

‘Ik stroop graag mijn mouwen op’  Aan de kant staan is niets voor Anne Koning. Liever stroopt zij haar mouwen op. Om vorm te geven aan de samenleving van de toekomst. Als lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen en als gedeputeerde wonen, ruimtelijke ordening, recreatie en sport is zij flink bezig. Haar grootste ambitie? “Bouwen voor iedereen.”     Oog voor mensen met pech  “Ik sta voor

Meer over Anne Koning