Even voorstellen: Rosalie Bedijn

Door Rosalie Bedijn op 14 juni 2023

Het provinciale politieke bedrijf is nog te veel het domein van grijze mannen. Jongeren zijn er maar weinig te vinden. Terwijl beslissingen die genomen worden vaak over hún levens gaan. Dat moet veranderen, vindt Rosalie Bedijn. Als jong PvdA-statenlid geeft zij het goede voorbeeld.

Minder zekerheid
“Als je maar hard genoeg werkt kun je alles bereiken’; dat is een opvatting die ik vaak hoor, maar waar ik het pertinent niet mee eens ben. Want soms hebben mensen gewoon vette pech in hun leven. Het is niet altijd jouw schuld als iets niet lukt. Bovendien: veel zekerheden van vroeger zijn inmiddels niet zo vanzelfsprekend meer. Een inkomen, een baan, een woning: het zijn al lang geen zekerheden meer.”

Solidariteit en eerlijk delen
“Ik vind dat iedereen mee moet kunnen doen en zeker moet zijn van een baan en een betaalbare woning. Dat vraagt om solidariteit, eerlijk delen en om een rechtvaardige samenleving. Dat betekent dus ook dat de overheid soms een helpende hand moet toesteken als iemand het op eigen kracht niet redt. Kijk naar het woningtekort. Daar moet de provincie echt een rol in spelen. Nog te vaak zeggen mensen dat zij maar geluk hebben dat ze een woning hebben gevonden. Maar ik denk dan: ‘Dat moet toch heel normaal zijn.’”

In de gemeenteraad
“Toen ik op de middelbare school zat werden er in het provinciehuis debatten voor scholieren georganiseerd en ik was daarbij. Ik vond het zo boeiend dat ik meer wilde. Een paar jaar later waren er gemeenteraadsverkiezingen en ben ik commissielid geworden in de gemeenteraad. Inmiddels ben ik statenlid voor de PvdA. Daarnaast ben ik ook bestuurslid van de Beroepsvereniging voor Statenleden. Doel van deze vereniging is om de positie van statenleden zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Extra missie
“Als jongere heb ik nog een extra missie. Ik vind het namelijk een gemis dat maar zo weinig generatiegenoten de weg naar de politiek arena weten te vinden. Terwijl beslissingen vaak wel verstrekkende gevolgen hebben voor hun levens. Dus wil ik jongeren een stem geven.”

Over Rosalie
Naam: Rosalie Bedijn
Woonplaats: Noordwijk
Burgerlijke staat/gezinssamenstelling: Getrouwd
Functie: Statenlid provincie Zuid-Holland

Rosalie Bedijn

Rosalie Bedijn

‘Ik wil jongeren een stem geven’  Het provinciale politieke bedrijf is nog te veel het domein van grijze mannen. Jongeren zijn er maar weinig te vinden. Terwijl beslissingen die genomen worden vaak over hún levens gaan. Dat moet veranderen, vindt Rosalie Bedijn. Als jong PvdA-statenlid geeft zij het goede voorbeeld.    Minder zekerheid  “‘Als je

Meer over Rosalie Bedijn