PvdA Zuid-Holland zoekt nieuwe bestuursleden

31 augustus 2021

Wil jij bijdragen aan het werk van de PvdA in onze provincie? Wij gaan graag met jou in gesprek.

Iedere twee jaar wordt het bestuur van PvdA Zuid-Holland opnieuw gekozen. Een deel van het huidige bestuur stelt zich beschikbaar voor nog een periode, maar vanwege het terugtreden van enkele bestuursleden zijn er diverse vacatures voor het Algemeen Bestuur. Onze voorzitter, Marit Maij, is opnieuw beschikbaar en dat geldt ook voor de huidige penningmeester Ricky Rajaram. In totaal zijn we op zoek naar vijf nieuwe bestuursleden, waaronder de functie van secretaris.

De bestuursleden houden zich bezig met afdelingscontacten, met opleidingen, conflictbemiddeling, de organisatie van debatten en de ledenvergaderingen, communicatie en campagnes etc. Daarnaast gaat het om contacten met de landelijke PvdA, de begeleiding van onze fracties in de waterschappen en de Provinciale Staten, het maken van een werkplan voor het komende jaar en een permanente campagne in samenwerking met de afdelingen.

In de komende bestuursperiode 2021-2023 zullen in maart 2023 de verkiezingen voor Provinciale Staten en de vier waterschappen binnen Zuid-Holland plaatsvinden. Het bestuur heeft de regie op het proces van opstellen van verkiezingsprogramma’s en de kandidaatstelling en de campagne voor de verkiezingen.

Het Algemeen Bestuur vergadert eens in de vier weken maar daar komen natuurlijk dagdelen (gemiddeld één dagdeel per week) bij voor de uitvoering van de bestuurstaken; de intensiviteit kan per lid verschillen.

Over de procedure
Een kleine selectiecommissie gaat aan de slag om een voordracht voor het bestuur te maken.  De commissie die door de PvdA Zuid-Holland is ingesteld zal criteria hanteren zoals verwantschap met het sociaaldemocratisch gedachtegoed, diversiteit en regionale spreiding. De bestuursverkiezingen komen op de agenda van de Algemene Ledenvergadering van zaterdag 16 oktober 2021.

Belangstellenden kunnen zich tot 4 september 2021  melden met een motivatiebrief en/of filmpje en cv via [email protected] . Via dit adres kan ook meer informatie worden opgevraagd. We nemen dan snel contact op. Eventueel kan voor meer informatie ook telefonisch contact worden opgenomen met Jacqueline Buitendijk (06- 53536400) of Govard Slooters (06-22754815). De gesprekken vinden tussen 8 september 2021 en 26 september 2021 plaats in Rotterdam of Den Haag.