Even voorstellen: Marleen Maat

Door Marleen Maat op 29 juni 2023

Een betaalbaar huis, baankansen voor iedereen, toegankelijk openbaar vervoer en ruimte voor groen. Ook in Zuid-Holland gaan de belangrijkste uitdagingen over ‘eerlijk delen’. Zo ziet Statenlid Marleen Maat de provinciepolitiek. Marleen is in het dagelijks leven projectleider bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en woont met haar zoon in Leiden. 

De kracht van de samenleving benutten
Ik wil mij hard maken voor Zuid-Holland, de provincie waar ik ben geboren en getogen. Samen kunnen we meer dan alleen en we hebben een open vizier nodig om vooruitgang te boeken. Welke regels of denkkaders moeten op de schop? Welke mogelijkheden hebben we om ‘eerlijk delen’ ook in onze provincie waar te maken? Hoe kunnen we een stem geven aan mensen die te weinig worden gehoord?

Door meer betaalbare huizen te realiseren en banen die lonen. Door het veiligstellen van de natuur en leefomgeving voor onze kinderen. Als sociaaldemocraten moeten we durven dromen en de kracht van de samenleving benutten. Dan maken we van onze provincie een nog betere plek voor iedereen.

Groeikansen voor elke bewoner én een vangnet voor wie dat nodig heeft
Solidariteit en bestaanszekerheid zijn het kloppende hart van een gezonde samenleving. Politiek gaat voor mij écht leven zodra het tastbaar wordt; door de persoonlijke ervaringen van mensen om mij heen heb ik gezien wat de kracht is van goed onderwijs. Hoe belangrijk een vangnet is wanneer het even tegenzit in het leven. Of waarom een baan ook zekerheid moet bieden.

Kansengelijkheid
Obstakels overwinnen hoort natuurlijk bij het leven. Maar niet iedereen krijgt de kans om het geluk af te dwingen. Vaak spreek ik leeftijdgenoten die maar geen betaalbaar huis kunnen vinden. Mensen die echt nachten wakker liggen van de energierekening. Kinderen die zich ziekmelden op hun verjaardag omdat er geen geld is om te trakteren of die als enige op maandagochtend niet iets leuks te vertellen hebben in de kring. Daarom vind ik kansengelijkheid belangrijk. Ik ben daar iedere dag mee bezig. Als moeder, in mijn werk in het onderwijs en als maatje van een minderjarige vluchteling.

Een brug slaan tussen mensen en de overheid
Juist in de provincie worden veel beslissingen genomen die invloed hebben op de kansen die mensen krijgen. Denk aan een fijn en betaalbaar huis om in te wonen, schone energie of groen om je heen. Als volksvertegenwoordiger wil ik een brug slaan tussen mensen en de overheid. Door benaderbaar te zijn en samen op zoek te gaan naar de beste oplossingen.

Marleen Maat

Marleen Maat

Een betaalbaar huis, baankansen, toegankelijk openbaar vervoer, ruimte voor groen – ook in Zuid-Holland gaan de belangrijkste uitdagingen over ‘eerlijk delen’. Zo ziet Marleen Maat de provinciepolitiek. “Groeikansen voor elke bewoner, én een vangnet voor wie dat nodig heeft. Daar sta ik voor, en daarom stel ik mij kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezing 2023!” Ik

Meer over Marleen Maat