1 maart 2016

Bijeenkomst Referendum Associatieverdrag Oekraïne: Het ja van de PvdA

Waar: Humanitas Complex Bergweg Rotterdam,
Wanneer: Vrijdag 11 Maart
Ontvangst: 19.45 uur
aanvang: 20.00 uur.

Wilt u meer weten over het verdrag met de Oekraine, het referendum daarover, en alles wat te maken heeft met onze relatie met de Oekraïne, kom dan langs op onze bijeenkomst over dit onderwerp op 11 Maart. a.s. Op deze avond komen Europarlementariër Kati Piri en Tweede Kamerlid Michiel Servaes naar Rotterdam. Na opening van de bijeenkomst  zullen zij onder leiding van Wim van Heemst met u discussiëren over de PvdA positie bij het referendum. Op deze avond zal onder andere aan bod komen:

· Wat is een associatieverdrag en wat is het bijzondere van dit associatieverdrag. Hoe bevordert dit verdrag enerzijds handel, maar ook democratische ontwikkeling.

· Wat is precies de status van dit raadgevende-correctieve referendum

· Wat zijn naar verwachting de politieke consequenties van een “ja”of een “nee” dan wel het niet halen van de 30% grens bij het referendum:

o positie Europa

o positie Nederlands voorzitterschap in Europa

o positie regering

o relatie met Oekraïne en Rusland

o positie van het instrument referendum als zodanig

· Hoe wordt het Ja van de PvdA uitgedragen en wat gaat de TK fractie met de uitslag doen.
Bent u geïnteresseerd, kom dan langs. Het complex Humanitas is eenvoudig te bereiken met tramlijn 4 vanaf Rotterdam CS. U stapt dan uit op de halte Soetendaalse weg. Tegenover de halte bevindt zich de ingang van het complex. U bent daar van harte welkom, en we hopen u te ontvangen met koffie en thee op vrijdag 11 Maart.