Olga Bataglia

Kandidaat #16 Provinciale Staten

Ik wil mij graag inzetten voor de belangen van elke stad en dorp en elke inwoner in de Provincie Zuid-Holland. Dat betekent voor mij bijvoorbeeld betaalbaar en levensbestendig wonen en goede sportmogelijkheden voor jong en oud.

Mijn naam is Olga Guttenberg-Magno Bataglia, 47 jaar en ik woon samen met mijn man en kinderen in de prachtige gemeente Hoeksche Waard. Ruim zeventien jaar geleden ben ik vanuit Alphen a/d Rijn in de Hoeksche Waard komen wonen. Op zoek naar een huis in de Hoeksche Waard maar wel dicht bij de snelweg zijn wij neergestreken in Oud Beijerland. In het dagelijks leven werk ik als Assistente Relatiemanager bij een bank.

Raakvlakken
Vroeger droomde ik nooit van een politieke carrière, maar ik rolde eigenlijk een beetje de politiek in. Mijn beide ouders waren actief bij de PvdA. Normen en waarden zijn voor mij de reden waarom ik lid ben van de PvdA. Die vormen de basis om samen te leven. Samen dingen te doen. Samen voor elkaar zorgen. Omkijken naar elkaar. Want een mens komt pas volledig tot zijn recht in relatie met anderen en door er voor anderen te zijn. Ik werd in 2005 door de toenmalige fractievoorzitter van de PvdA gevraagd om mee te draaien in de PvdA-vergaderingen. Na de verkiezingen in 2006 ben ik raadslid geworden en in 2016 commissielid. De afgelopen jaren ben ik ook algemeen bestuurslid geweest voor de PvdA Hoeksche Waard. Met mijn ervaring en bagage hoop ik mijn bijdrage te leveren.

“Als beoogd Statenlid wil ik toegankelijk en bereikbaar zijn voor de burger”

Het is mijn ambitie om als Statenlid bereikbaar en toegankelijk te zijn voor de burger. Daarbij wil ik zeker gebruik maken van mijn ervaring uit zowel het bedrijfsleven en de lokale politiek.