‘Provinciale Staten zijn niet sexy, maar wel belangrijk’

10 maart 2020

Veel van zijn leeftijdsgenoten hebben geen flauw idee waarom ze op woensdag 20 maart 2019 moesten gaan stemmen. Toch stond de 31-jarige Papendrechter Hawar Mouhiddine (PvdA) op de kieslijst van zowel de Provinciale Staten van Zuid-Holland als het Waterschap Rivierenland.

,,De Provinciale Staten zijn niet sexy’’, zegt hij over de populariteit van de afgelopen verkiezingen. ,,Dat komt omdat de provincie niet vaak in het nieuws komt. Je ziet dat er in de media meer aandacht is voor de Tweede Kamer. Toch zijn de Provinciale Staten erg belangrijk, omdat ze bepalen wie er in de Eerste Kamer komen.’’

Voor de Papendrechter is schoon water het belangrijkste speerpunt. ,,Verder vind ik betaalbare en duurzame woningen én goede zorg in de buurt belangrijk’’, legt hij uit.

Over Hawar Mouhiddine
In het dagelijks leven is Mouhiddine werkzaam als adviseur bij het Leerwerkloket Drechtsteden, gastles docent bij de FNV, vrijwilliger bij UNICEF en zelfstandige ondernemer. Ervaring in de politiek vergaarde hij als duo-raadslid in de gemeente Papendrecht en Waterschappen Rivierenland. In zijn vrije tijd voetbalt Mouhiddine bij het tweede elftal van DHV in Zevenbergschen Hoek,is hij trainer bij JO19  en is hij jeugd coördinator. ,,Het beste is er wel af hoor’’, zegt hij daarover. ,,Ik haal mijn eigen trainer bijna niet meer in. Hahaha. Daarom zie ik een politiek carrière nu wel zitten.’’

Mouhiddine kwam in 2015 in het nieuws omdat zijn vader en broer in Irak vrijwillig met de Koerdische peshmerga’s meevochten tegen Islamitische Staat. In oktober van 2015 gaf de Papendrechter aan zich aangevallen te voelen, nadat de PAB had aangegeven alleen christelijke vluchtelingen te willen opvangen in de gemeente. Deze opmerking raakte Mouhiddine, omdat hij op 9-jarige leeftijd vanuit autonome regio Koerdistan (Irak) vluchtte naar Nederland.

Waar ben je naar op zoek?