Verslag werkbezoek aan Uniper

Door Leo Bruijn op 29 oktober 2019

Als Statenfractie vinden we het belangrijk om te weten wat er speelt in de provincie. Daarom benutte de PvdA-fractie afgelopen woensdag 23 oktober het reces voor het afleggen van een werkbezoek aan Uniper. 

Deze energieproducent bezit maar liefst vier energiecentrales in Zuid-Holland, waaronder ook de oudste stadscentrale in Den Haag. Ons bezoek bracht ons in Rotterdam op de grens met Capelle aan den IJssel. Buiten het produceren van elektriciteit staat Uniper natuurlijk ook bekend als producent en leverancier van warmte. Warmte dat als restproduct altijd zal blijven bestaan. Het was dan ook vreemd om te horen dat deze grootste warmteproducent van Zuid-Holland tot op heden nog nooit gevraagd is om mee te denken aan de totstandkoming van de Warmtealliantie in onze provincie (!). De noodzaak om de energiecentrale in Leiden voor de elektriciteitsvoorziening in bedrijf te houden, zal in de nabije toekomst nog steeds blijven bestaan.

Na ons door diverse presentaties te hebben geworsteld, was het de tijd gekomen om de fabriek te bezoeken. We trokken de beschermende kledij aan welke verplicht is bij dit soort bezoeken. Net op het moment dat ons bezoek in de fabriek zou aanvangen, viel het licht uit. De totale fabriek viel stil en het was gezien het ontbreken van voldoende licht in de hallen niet mogelijk ons bezoek voort te zetten. Eerst denk je aan een grap, maar het was de bittere realiteit. Enfin, de fractie was vele indrukken rijker en zal die kennis ook zeker meenemen naar de toekomstige besprekingen over dit ontwerp.

Vlnr: Michel Groeneveld, Pieter van Stratum, Thomas Truijens,
Evelyn Hijink, Rosalie Bedijn, Leo Bruijn.

Leo Bruijn

Leo Bruijn

Leo Bruijn, oud-horecaondernemer, sociaal, betrokken en bereikbaar. Geboren in 1956, nu woonachtig in Rotterdam. Richt mij graag op de inhoud, maar verlies nooit uit het oog wat wij willen bereiken. Als Statenlid wil ik de gemeenteraadsfracties een stem geven en meenemen bij overkoepelende kwesties. Denk hierbij onder andere aan de verdeling van de woningvoorraad, het plannen

Meer over Leo Bruijn