Vol energie 2019 in!

Door Anne Koning op 21 december 2018

Onzeker zijn over je baan, je huis, de buurt, de zorg. Allemaal heel gewone dingen waar we ons zorgen over maken. Ook in Zuid-Holland. Maar in een land als Nederland mag dat niet nodig zijn. Met meer dan 3,5 miljoen inwoners is Zuid-Holland de dichtstbevolkte provincie van Nederland. In Zuid-Holland staat de meeste industrie. We hebben mooie steden, veel voorzieningen, open landschap en natuur. Terecht dat mensen graag naar Zuid-Holland komen voor onderwijs, recreatie, erfgoed en cultuur.

Maar er is ook veel dat beter kan en beter moet in onze provincie. Woningnood aanpakken bijvoorbeeld. Een eerlijke verdeling van de lasten van klimaatverandering en verduurzaming. Banen die zekerheid bieden en mogelijkheden om je te blijven bijscholen. Schone lucht en schone economie. Nu leven rijke mensen langer en zijn ze langer gezond. Je levensverwachting mag niet afhangen van je postcode. Al eeuwenlang vecht Zuid-Holland bovendien tegen het water. Die strijd is nu extra zwaar door extreem weer en de stijging van de zee. Omdat we onder de zeespiegel liggen, zijn we kwetsbaar. Bij regen, en bij hitte. We moeten ons aanpassen aan de verandering van het klimaat. En we moeten verdere opwarming van de aarde voorkomen. De natuur beschermen. Zeker in Zuid-Holland is die strijd belangrijk.

Als je je zeker voelt in je leven, kun je vooruit. De PvdA vecht voor die basis: wonen, werken, leven.
Zeker in Zuid-Holland.

Veel mensen hebben een paar dagen vrij met tijd voor familie voor de boeg. Wij wensen u fijne dagen toe. En we hopen samen vol energie 2019 in te gaan. Want er komen weer verkiezingen aan. Op 20 maart 2019 kunnen mensen 1-2-3 PvdA stemmen. Eén keer lopen naar het stembureaus, daar twee keer PvdA stemmen (voor het waterschap en de provincie) voor drie keer invloed (namelijk ook de Eerste Kamer).

En voor al deze verkiezingen is het belangrijk dat de PvdA stemmen krijgt. Want de provincie, de waterschappen en de Eerste Kamer werken aan zekerheid. En dat is nodig. Er zijn genoeg zaken waar Zuid-Hollanders zorgen over hebben. Zorgen over eerlijk werk, betaalbaar wonen, een groene gezonde omgeving, schoon water, klimaatadaptatie en de energietransitie.

Daarvoor strijden wij. We werken graag samen met jullie aan een mooie campagne.

Dus voor nu: mooie dagen gewenst en vol energie 2019 in!

Namens de fractie,

Anne Koning
Fractievoorzitter en lijsttrekker PS-verkiezingen 2019

 

Anne Koning
Anne Koning

Anne Koning

Onzeker zijn over je huis, je baan, de buurt. Er is zoveel dat beter kan en beter moet in Zuid-Holland. Er moeten meer betaalbare woningen voor iedereen komen. Onze leefomgeving kan gezonder – schoner, groener. Mensen die werk zoeken kunnen beter worden geholpen, of je nu net van school komt of al wat ouder bent.

Meer over Anne Koning