Vacature: Stage Provinciale Statenfractie PvdA Zuid-Holland

29 oktober 2020

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage dichtbij de politiek? De Provinciale Statenfractie van de PvdA in Zuid-Holland is op zoek naar een stagiair!

De provincie Zuid-Holland bestuurt regionaal op het gebied van onder andere groen, water, wonen, financieel toezicht op gemeenten, gemeentelijke fusies, mobiliteit en ruimtelijke ordening. Provinciale Staten hebben hierover het laatste woord.

De Statenfractie van de PvdA bestaat uit vier Statenleden. We vergaderen op maandagavond met de fractie en op woensdagen overdag vinden de commissievergaderingen plaats.

We zijn op zoek naar een stagiair die graag ervaring op wil doen in de politiek, de fractie wil ondersteunen, mee wil werken aan het verzorgen van de communicatie en eigen onderzoek wil doen.

Je kunt reageren tot maandag 23 november 24:00uur. De sollicitatie/kennismakingsgesprekken zullen plaatsvinden op maandag 30 november en woensdag 2 december.

Wat ga je doen?

Je krijgt een mooi inkijkje in de provinciale politiek. Je woont elke maandagavond de fractievergadering bij, gaat woensdag mee op werkbezoek en/of luistert mee met commissievergaderingen en Statenvergaderingen.

Samen met onze fractiemedewerker assisteer je de fractie(leden) in hun werkzaamheden. Je kunt denken aan het voorbereiden van werkbezoeken en fractievergaderingen, maar ook aan meeschrijven of meedenken over schriftelijke vragen, moties en andere notities. Ook schrijf je mee aan nieuwsberichten op onze website en social media.

Daarnaast zal je ook een eigen onderzoek doen. Over welk onderwerp dat is mag je in overleg met de fractie zelf bepalen. Je kunt denken aan een onderzoek in de richting van onze communicatie: Hoe communiceert onze fractie naar de achterban en hoe kunnen we dat verbeteren? Of: Hoe we als fractie nog beter contact kunnen onderhouden met bestuursleden, raadsleden en waterschappen in onze provincie? Maar je kunt ook de inhoud induiken: Wat zou de provincie kunnen doen aan de huisvesting van arbeidsmigranten? Hoe kan de provincie in de coronacrisis de economie helpen?

Wie zoeken wij?

  • Je volgt een Hbo-opleiding, bijvoorbeeld richting communicatie of bestuurskunde. Maar we laten ons graag verassen door andere studies!
  • Van februari tot juli beschikbaar voor 32 uur (exacte uren en stageduur in overleg)
  • Beschikbaarheid in ieder geval op de maandagmiddag en –avond, woensdag en verder in overleg
  • Positief ten opzichte van de PvdA
  • Geïnteresseerd in de politiek
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en via sociale media
  • Je bent proactief, oplossingsgericht en behulpzaam
  • Je kunt goed samenwerken in een team en ook zelfstandig werken aan een onderzoek

Wat bieden wij?

  • Een interessante stage dichtbij de politiek
  • Meedraaien in een politieke fractie
  • Reiskostenvergoeding
  • Stagevergoeding

Verder belangrijk

Door corona werken we voornamelijk vanuit huis, maar als dit verandert zul je in het provinciehuis in Den Haag werken.

Om te kunnen starten aan de stage hebben we een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) van je nodig.

Solliciteren?

Je kunt je brief en cv tot maandag 23 november 24:00uur mailen naar [email protected] met als onderwerp ‘Sollicitatie stage’. Heb je vragen? Die kun je stellen aan onze fractievoorzitter Rosalie Bedijn, via [email protected] en 06-35315351.