Vacature: Stage Provinciale Statenfractie PvdA Zuid-Holland

Door Rosalie Bedijn op 10 juni 2021

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage dicht bij de politiek? De Provinciale Statenfractie van de PvdA in Zuid-Holland is op zoek naar een stagiair!

De provincie Zuid-Holland bestuurt regionaal op het gebied van onder andere wonen, groen, ruimte, water en mobiliteit. De Provinciale Staten hebben hierover het laatste woord.

We zijn op zoek naar een stagiair die graag ervaring op wil doen in de politiek, de fractie wil ondersteunen, mee wil werken aan het verzorgen van de communicatie en eigen onderzoek wil doen!

Wat ga je doen?

Je krijgt een mooi inkijkje in de provinciale politiek. Je woont elke maandagavond de fractievergadering bij, gaat woensdag mee op werkbezoek, luistert mee met commissievergaderingen en Statenvergaderingen en helpt met deze voorbereiden.

Samen met onze fractiemedewerker hou je je bezig met de zichtbaarheid van de fractie. Hoe laten we ons van onze beste kant zien en welke media gebruiken we hiervoor? In de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen zal je hier veel over nadenken. Over het algemeen assisteer je ook de fractie(leden) in hun werkzaamheden. Je kunt denken aan het voorbereiden van werkbezoeken en fractievergaderingen, maar ook aan meeschrijven of meedenken over schriftelijke vragen, moties en andere notities.

Daarnaast zal je ook een eigen onderzoek doen. Over welk onderwerp dat is mag je in overleg met de fractie zelf bepalen. Je kunt denken aan een onderzoek in de richting van onze communicatie: Hoe communiceert onze fractie naar de achterban en hoe kunnen we dat verbeteren? Of: Hoe we als fractie nog beter contact kunnen onderhouden met bestuursleden, raadsleden en waterschappen in onze provincie? Maar je kunt ook de inhoud induiken: Hoe kan de provincie in de coronacrisis de economie helpen? Het eindproduct van dit onderzoek kan bijvoorbeeld een (advies)rapport zijn maar ook een themabijeenkomst of conferentie.

De Statenfractie van de PvdA bestaat uit vier Statenleden en een fractiemedewerker. We vergaderen op maandagavond met de fractie en op woensdagen overdag vinden de commissievergaderingen plaats en vergaderingen met het gewestelijk bestuur.

Wie en wat zoeken wij?

  • Je volgt een opleiding in het WO- of Hbo-onderwijs in de richting van communicatie, bestuurskunde of politicologie. Denk jij dat jouw richting van toepassing is voor deze stage? We staan open voor je onderbouwing!
  • Je bent van september t/m februari beschikbaar voor 20 uur (exacte uren en stageduur in overleg)
  • Door de weeks ben je in ieder geval op de maandagmiddag & avond en woensdag overdag beschikbaar
  • Een positieve houding naar de idealen van de PvdA
  • Een interesse in de politiek
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en via sociale media
  • Je bent proactief, oplossingsgericht en behulpzaam
  • Je kunt goed samenwerken in een team maar ook zelfstandig aan de slag

Wat bieden wij?

  • Een interessante stage dichtbij de politiek
  • Meedraaien in een politieke fractie
  • OV- reiskostenvergoeding
  • Stagevergoeding

Verder belangrijk

Door corona werken we (nóg) voornamelijk vanuit huis. Zodra dit verandert zul je in het provinciehuis in Den Haag werken.

Solliciteren?

Graag ontvangen we je motivatiebrief (één A-4) en CV vóór maandag 5 juli 24:00 uur. Je kunt mailen naar [email protected] met onderwerp ‘Sollicitatie stage’. De sollicitatie/kennismakingsgesprekken zullen plaatsvinden in de week van 12 juli.

Heb je vragen? Mail gerust onze fractievoorzitter Rosalie Bedijn, via [email protected] of bel naar 06-35315351.

Rosalie Bedijn

Rosalie Bedijn

‘Ik wil jongeren een stem geven’  Het provinciale politieke bedrijf is nog te veel het domein van grijze mannen. Jongeren zijn er maar weinig te vinden. Terwijl beslissingen die genomen worden vaak over hún levens gaan. Dat moet veranderen, vindt Rosalie Bedijn. Als jong PvdA-statenlid geeft zij het goede voorbeeld.    Minder zekerheid  “‘Als je

Meer over Rosalie Bedijn

Waar ben je naar op zoek?