Uitnodiging Themabijeenkomst Huisvesting Arbeidsmigranten Zuid-Holland

19 april 2021

Op Zaterdag 15 Mei 2021 van 11:00 tot 13:00 zal er een online themabijeenkomst over de Huisvesting van Arbeidsmigranten in Zuid-Holland plaatsvinden. Deze wordt georganiseerd door de PvdA Zuid-Holland voor Raadsleden, Bestuursleden Verkiezingsprogramma commissies en andere Geïnteresseerden van de PvdA.

Deel in deze themabijeenkomst van de PvdA, informatie met andere leden over de huisvesting van arbeidsmigranten in Zuid-Holland. Hopelijk biedt deze PvdA bijeenkomst, met Marit Maij als dagvoorzitter, inspiratie aan alle betrokkenen voor het Gemeenteraadsverkiezingsprogramma 2022 én helpt het gesprek ook bij Provinciale afwegingen. Het Basisverkiezingsprogramma voor de GR verkiezingen van 2022 opgesteld door het Centrum voor Lokaal Bestuur biedt hierbij verschillende nuttige aanknopingspunten. We werken in deze online bijeenkomst o.a. met stellingen en break-out rooms.

Ga tijdens deze themabijeenkomst in gesprek met: Rogier Tetteroo (Wethouder Gouda), Richard Moti (Wethouder Rotterdam), Anne Koning (Gedeputeerde Wonen) en Nico de Gier (Fractievoorzitter Westland). 

Waarom is deze bijeenkomst van belang?

De kern is dat er veel arbeidsmigranten zijn in Zuid-Hollandse gemeenten, maar weinig (betaalbare) woningen. Wonen is een regionaal vraagstuk; wat er in de ene plaats niet (goed) geregeld kan worden, merk je in de buurgemeente. De problematiek van arbeidsmigranten is veel breder dan huisvesting alleen. De bredere sociale en economische aspecten betreffen met name regulering en toezicht. Helaas kan de lokale politiek dat niet allemaal alleen regelen. We zullen verschillende vraagstukken en mogelijkheden tot oplossingen bespreken tijdens de themabijeenkomst. Meld je vooral aan!

Aanmelden kan hier:

Aanmeldformulier Themabijeenkomst Huisvesting Arbeidsmigranten Zuid-Holland

Meld je hier aan voor de Themabijeenkomst Huisvesting van Arbeidsmigranten in Zuid-Holland. Deze bijeenkomst is bedoeld voor: Raadsleden, Bestuursleden Verkiezingsprogramma-commissies, en andere Geïnteresseerden van de PvdA.

  • Je ontvangt de zoom-link voor deze online themabijeenkomst via je mail.
  • Vul hier kort je (PvdA-)functie in ter overzicht van de organisatoren. Bijvoorbeeld: PvdA-lid, Bestuurslid, Wethouder, Raadslid, Statenlid, Burgermeester, Medewerker, overige Geïnteresseerde.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Waar ben je naar op zoek?