Terugblik campagnecoördinator

Door Mats Bergman – de Zwart op 1 april 2019

Na een hele lange maar ontzettend mooie campagne kunnen we met een goed gevoel terugkijken. In al onze waterschappen hebben we dik aan stemmen gewonnen en helaas hebben we met 135 stemmen na onze 5de zetel in de staten verloren.

Afgelopen dagen ben ik even stil geweest. Ik ben stil geweest omdat ik gewoon even niet wist wat ik moest zeggen. En voor de mensen die mij kennen, als ik dat niet weet is het wel heel erg…

Vorig jaar april ben ik begonnen met de campagne voor de Staten en voor de Waterschappen. Na een jaar lang vergaderen, acties, mokken, sippen, lachen, huilen, huilen van het lachen, stappen zetten, gesprekken met leden, gesprekken met mensen, fotoshoots, borrels, hapjes, gezelligheid, liefde, broeder- en zusterschap, steun en alles wat we kunnen wensen is het nu officieel klaar.

Ongeveer 2 maanden geleden zei ik “de PvdA gaat niet verliezen, wij gaan winnen”. En eerlijk gezegd, dat hebben we gedaan!

Toen ik mij kandidaat stelde voor het voorzitterschap van de PvdA Zuid – Holland heb ik een ding gezegd. “Wij gaan niet verliezen, wij gaan winnen, houden het positief en maken de provincie net iets roder”.

Als je ziet hoeveel resultaten wij geboekt hebben in de plus en hoe hard onze partij wederom gewerkt heeft…

Wij…Hebben…Gewonnen!

Dit heb ik niet alleen gedaan, dit heb ik samen gedaan met alle vrienden om mij heen. En ja, dat klinkt zweverig en dat zal vast iedereen zeggen maar het is toch echt zo.

Ben ik blij dat het voorbij is? Ja…! Even helemaal niets want over 2 weken…tsja dan begint de Europese verkiezingen weer hahaha.

Voor nu, iedereen enorm bedankt, mensen die me hebben geholpen en gesteund hebben enorm bedankt en laten we gewoon samen, als een team er zeker van zijn dat Zuid – Holland sinds woensdag weer net een stukje mooier is geworden.

Mats Bergman – de Zwart

Mats Bergman – de Zwart

Mats Bergman – de Zwart is voorzitter van PvdA Zuid-Holland. Tijdens de Staten- en Waterschapsverkiezingen van 2019 was hij campagnecoördinator eveneens campagnecoördinator. Al geruime tijd is hij politiek actief voor de landelijke PvdA, vooral voor de jongerenbeweging. Sinds vijf jaar is Mats tevens burgerraadslid namens de PvdA in de gemeente Capelle aan den Ijssel.

Meer over Mats Bergman – de Zwart