Kan de ‘verdozing’ van de Landtong Rozenburg nog gestopt worden?

Door Willem Minderhout op 15 maart 2019

In de media verschenen berichten dat de Landtong Rozenburg (in het Rotterdamse havengebied) bedreigd wordt door de bouw van een distributiecentrum. Er dreigt kostbare groene ruimte midden in een druk industriegebied gebied bebouwd te worden met een zoveelste saaie ‘distributiedoos’. De bewoners van Rozenburg willen dat dit open natuurgebiedje tussen de industrie voor hun kinderen behouden blijft en de befaamde landschapsarchitect Adriaan Geuze deelt mee dat hij van dit soort ontwikkelingen in paniek raakt.

Onze fractie meent dat de Rozenburgse Landtong op grond van de ‘Visie Ruimte en Mobiliteit’ van dit soort ontwikkelingen gevrijwaard moet blijven. Samen met Anne Koning heb ik daarom aan GS gevraagd wat nu precies het provinciaal beleid voor de landtong Rozenburg is en of de provincie met de gemeente Rotterdam in gesprek is of gaat om er voor te zorgen dat de Landtong groen blijft.

Klik hier voor meer info over de Landtong Rozenburg

Willem Minderhout

Willem Minderhout

Willem Minderhout (1959) is voor een tweede periode Statenlid namens de PvdA in Zuid-Holland. Hij studeerde geschiedenis en bedrijfskunde en is ruim tien jaar docent voor de opleiding Bestuurskunde van de Haagse Hogeschool. Daarvoor werkte hij in het openbaar vervoer (HTM/’9292’), de IT (Origin) en voor de Tweede Kamerfractie van de PvdA.     Biografie “Ik

Meer over Willem Minderhout