1 augustus 2015

Rosa-leergang gaat regionaal

We hebben een primeur: na de zomer begint de 32e Rosa-leergang. Maar deze editie is anders dan de voorgaande: de meeste bijeenkomsten vinden in ons eigen gewest plaats. Dé manier om gewest Zuid-Holland en de afdelingen te leren kennen.

De Rosa-leergang is de kennismakingscursus van de PvdA voor leden die meer willen doen binnen de partij. Tijdens zes zaterdagse bijeenkomsten maken de deelnemers kennis met andere partijgenoten, volgen ze trainingen, gaan ze met elkaar in debat en volgen ze workshops en simulatiespellen. Daarnaast staat er ook een eigen project centraal: tijdens de leergang maken de deelnemers actief kennis met de PvdA in de eigen gemeente of regio en ontwikkelen ze een eigen activiteit.

Programma

Het programma van de Rosa-leergang is opgebouwd uit twee onderdelen:

1. Praktijk & organisatie

Deelnemers leren tijdens de leergang hoe de PvdA georganiseerd is, op wat voor manieren ze actief kunnen worden, maar ook wat de PvdA doet in de eigen afdeling. Ervaringen m.b.t. eerste stappen in de partij worden gedeeld met medecursisten en coach, tijdens de coachrondes die iedere bijeenkomst in de ochtend gehouden worden. Naast de bijeenkomsten is het de bedoeling dat de deelnemers een activiteit opzetten in de eigen afdeling.

2. (Politieke) inhoud

Tijdens de leergang raken de deelnemers als vanzelf met de coaches en mede-deelnemers in gesprek over de politieke actualiteit. In het programma zijn ook onderdelen m.b.t. de beginselen en de geschiedenis van de PvdA opgenomen.

Planning

Met de concrete invulling van de bijeenkomsten gaan we de komende maanden verder, maar inmiddels zijn al wel de volgende zaterdagen vastgelegd:

  1. 26 september 2015 (Rotterdam)
  2. 10 oktober 2015 (Utrecht – landelijke bijeenkomst)
  3. 7 november 2015 (Rotterdam)
  4. 12 december 2015 (Rotterdam)
  5. 30 januari 2016 (Rotterdam)
  6. 16 april 2016 (Utrecht – landelijke bijeenkomst)

De bijeenkomsten vinden plaats op het PvdA-partijkantoor in Rotterdam of op locatie in de provincie Zuid-Holland.

Deelnemen?

  • Ben je of ken je iemand die graag actief wil worden in de PvdA, dan kun je je tot 1 september 2015 aanmelden. Deelname aan de Rosa-leergang kost maar 50 euro: een tegemoetkoming in de kosten voor lunches en dergelijke. Klik dan hier voor het aanmeldformulier >
  • Ben je al actief en lijkt het je leuk om als coach een groepje onder je hoede te nemen, dan horen we dat graag.

Meer informatie vind je ook op de website van de PvdA: www.pvda.nl/opleidingen/rosa.

Zie ook het filmpje:

Jacqueline Buitendijk en Annelies Pilon

(jeeebeee@kpnmail.nl en anneliespilon@gmail.com)