PvdA Zuid-Holland lanceert website tegen woningnood

21 februari 2018

De Zuid-Hollandse fractie van de PvdA lanceerde onlangs samen met de Zuid-Hollandse SP en GroenLinks de website woningnoodzuidholland.nl. Op deze website publiceren zij verhalen van inwoners die geen passende woning kunnen vinden. De fracties vragen hiermee aandacht voor het gebrek aan betaalbare en degelijke woningen in Zuid-Holland.

De wachttijden voor sociale huurwoningen kunnen in Zuid-Holland oplopen tot wel meer dan tien jaar. De PvdA vindt dat de Zuid-Hollandse politiek jarenlang weg heeft gekeken voor de groeiende wachttijden in de huursector.

Volgens de drie politieke partijen kan dat niet langer en moet er nu ingegrepen worden. De partijen willen dat de Provincie vraag en aanbod op de woningmarkt in evenwicht brengt. De afgelopen jaren hebben de gemeenten zelf de kans gehad om hun woningaantallen op orde te krijgen. Het gevolg is dat de wachttijd voor een sociale woning alleen maar langer is geworden. Er moeten snel sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen worden bijgebouwd om wantoestanden in Zuid-Holland te voorkomen.

De PvdA, GroenLinks en SP willen in gesprek met inwoners die moeite hebben met het vinden van een woning. Via de website woningnoodzuidholland.nl kan iedereen in Zuid-Holland die geen passende woning kan vinden een bericht sturen aan de partijen.