PvdA trots op komst nieuwe betaalbare woningen

Door Rosalie Bedijn op 17 december 2021

In Zuid-Holland kunnen de komende jaren 12 duizend nieuwe woningen gebouwd worden door een bijdrage van het ministerie van BZK. De helft van deze woningen zit in de sociale huursector, middenhuur of zijn betaalbare koopwoningen. 

PvdA-gedeputeerde Anne Koning: “Nadat we in de tweede tranche bij ruim 14 duizend woningen een bijdrage kregen, zijn we blij om te zien dat er extra betaalbare woningen kunnen worden gebouwd dankzij de bijdrage van het ministerie van BZK. Wij zijn blij dat hiermee een flinke stap gezet wordt in een van de belangrijkste opgaven van deze tijd: een einde maken aan de grote woningnood. Ook landelijk krijgt dit gelukkig terechte aandacht.” 

De toekenningen voor de projecten volgden op de aanvraag die ingediend is voor de zogenaamde Derde tranche van de ‘Woningbouwimpuls’. Het ministerie heeft positief gereageerd op 8 projecten in de Zuidelijke Randstad die de provincie ondersteunde, onder meer in Katwijk (Valkenhorst), Dordrecht en Maassluis. De bijdrage van BZK dekt slechts een deel van de kosten voor de bouw van deze woningen. 

Anne Koning: “Wij vinden het van het grootste belang dat er meer betaalbare woningen komen voor mensen met een laag of middeninkomen. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar starters, senioren en studenten. Deze toekenning helpt daarbij. Maar we zijn er nog niet. We blijven ons hard maken voor toegang tot goede huisvesting voor iedereen.” 

Rosalie Bedijn

Rosalie Bedijn

‘Ik wil jongeren een stem geven’  Het provinciale politieke bedrijf is nog te veel het domein van grijze mannen. Jongeren zijn er maar weinig te vinden. Terwijl beslissingen die genomen worden vaak over hún levens gaan. Dat moet veranderen, vindt Rosalie Bedijn. Als jong PvdA-statenlid geeft zij het goede voorbeeld.    Minder zekerheid  “‘Als je

Meer over Rosalie Bedijn

Waar ben je naar op zoek?