PvdA presenteert actieplan voor betaalbaarheid

6 maart 2023

Iedereen moet met een normaal salaris gewoon het einde van de maand kunnen halen. Geen verkeerde stelling, toch? Helaas is rondkomen geen vanzelfsprekendheid meer, terwijl het dat wel moet zijn. We presenteren daarom een actieplan met 6 punten om Zuid-Holland weer betaalbaar te maken.

Lijsttrekker Anne Koning: “De prijzen stijgen nog altijd hard. De rijen bij de voedselbanken groeien met de dag en ook de dakloosheid neemt toe. De PvdA wil niet accepteren dat steeds meer mensen moeite hebben om rond te komen. We willen mensen juist perspectief bieden.”

Die verandering begint wat ons betreft op 15 maart, bij de Provinciale Statenverkiezingen. Dan kunnen kiezers bepalen of wonen en het openbaar vervoer weer een recht voor ons allemaal worden in plaats van een privilege voor een kleine groep, en of de energielasten voor mensen weer zullen dalen.

Het gepresenteerde actieplan bevat 6 punten om mensen perspectief te bieden. Allereerst willen we dat ten minste 40 procent van de nieuw te bouwen woningen sociale huurwoningen zijn. Daarnaast willen we inwoners financieel ondersteunen bij het isoleren van het huis. Verder zal er meer geïnvesteerd worden in het openbaar vervoer, om ervoor te zorgen dat elke wijk en dorp goed bereikbaar is.

Wil je het hele actieplan lezen? Download ‘m hieronder.

Actieplan voor een betaalbaar Zuid-Holland