Provincie ZH stimuleert sport en bewegen in de openbare ruimte

27 januari 2022

Sport en bewegen om de hoek blijven we aanjagen, zodat het voor iedereen toegankelijk is!

“Groene en beweegvriendelijke buitenruimte moet voor iedereen eenvoudig toegankelijk zijn. Ook in stedelijk gebied! Het is mooi dat de provincie haar rol pakt. Dat is echt een nieuwe beweging in het provinciale beleid. Dat is vooral nu zo waardevol in tijden van lockdowns, want de toename van recreatie en sporten in de buitenruimte is enorm!” aldus PvdA Statenlid Evelyn Hijink.

De provincie Zuid Holland zet zich in om bewegen voor iedereen aantrekkelijker te maken in de buitenruimte. In maart komt de provincie weer met nieuwe regelingen.

Evelyn Hijink; “Er zijn 29 subsidieaanvragen zijn goedgekeurd. Hierin werd er gekeken naar de  maatschappelijke impact, inclusiviteit, duurzaamheid en creativiteit van de voorstellen.”

Zo zijn er projecten als Jeu de boules-banen en Adventure Run Zoetermeer. Er wordt een fietsroute aangelegd in de Boterhuispolder ten noorden van Leiderdorp, waarbij je op de route langs lokale voedselproducenten fietst. “Superleuke projecten waar je met betrekkelijk weinig geld toch het verschil kunt maken.“ Aldus Evelyn Hijink.

PvdA gedeputeerde Anne Koning (voor o.a. Wonen en Recreatie en Sport) staat aan de wieg van de regelingen en is blij verrast met de aanvragen; “Er zijn veel mooie -laagdrempelige- projecten mogelijk gemaakt en ik kijk uit naar de volgende ronde!”.

Relevante links over recreatie in provincies Zuid-Holland:

Brief van gedeputeerde Koning Tussenrapportage Voucherregeling Sport en Bewegen.pdf

Sport en bewegen – Provincie Zuid-Holland

Later volgt er meer informatie over de nieuwe regelingen in maart!

Waar ben je naar op zoek?