Onze Leo Bruijn is ongeneeslijk ziek

6 maart 2020

“Normaal begin ik om 20:00 uur aan mijn derde baan. Toen ik opeens in plaats daarvan om 20:00 uur in bed stapte en de volgende dag pas wakker werd, wist ik dat het niet goed was. Na onderzoek blijkt dat ik een zeldzame vorm van kanker heb die zich manifesteert in de lever. Ik heb nog enkele weken of maximaal vier maanden te leven, vertelt Leo aan dierbare collega’s en ex-collega’s uit de Rotterdamse gemeenteraad en Provinciale Staten.

Speciaal voor Leo en vooral voor zijn Mieke, is er op het gemeentehuis in Rotterdam een bijeenkomst geweest, waar Leo de aanwezigen op zijn geheel eigen wijze, nuchter en met humor vertelde hoe het met hem ging. Die reus van een vent liet maar weer eens zien wat voor verbinder en mentale krachtpatser hij is.

Deze bijeenkomst was geen afscheid. De burgemeester onderstreepte nog eens: het gaat erom het leven te vieren.

Dat gaan we dus ook doen. De komende dagen, weken, maanden zullen we vieren en hem laten weten dat we van hem genieten,  dat hij voor drie mensenlevens mensen heeft geraakt in het hart en dat hij onze favoriete vriend is. Geen afscheid, dus want hij is er namelijk nog en wat moeten we zonder zijn kennis, hulp, humor en gevoel voor rechtvaardigheid. Een Rotterdamse reus bij wie het fijn is af en toe in de schaduw te mogen lopen.

Leo is onze ras sociaal democraat, die in politieke arena’s dagelijks bewijst dat je het met verbinding en inhoud kunt winnen van polarisatie en populisme. Leo, we blijven de komende tijd van je leren. Tot snel!

Mocht je Leo een bericht willen sturen kan je dit mailen naar [email protected]  of [email protected] of als je hem een kaart of iets wilt sturen kan je hier ook zijn adres opvragen.

Met rode/vriendelijke groet,

PvdA Zuid Holland & PvdA Rotterdam