Wisseling van de wacht: een nieuwe fractiemedewerker

28 augustus 2019

Naast al het nieuws omtrent kandidaat-gedeputeerden en een Coalitieakkoord, is er ook intern fractienieuws: per 1 september volgt Adem Mustafa Negash Esmee van Meer op als fractiemedewerker!

Vanwege het afronden van haar masteropleiding in de avonden en de start van een voltijdbaan, kondigde Esmee aan te vertrekken als fractiemedewerker. Na de vacature die in april verspreid werd, is Adem de nieuwe fractiemedewerker geworden.

Esmee bedankt de fractie, collega’s uit het Provinciehuis en alle PvdA-leden die ze tijdens haar werk als fractiemedewerker heeft leren kennen en met wie ze heeft samengewerkt: “Het was heel leerzaam om op deze manier meer over de provinciale thema’s en de provinciale politiek te weten te komen. Ook heb ik veel geleerd over de werkzaamheden die komen kijken bij de ondersteuning van een politieke fractie, actief de Provinciale Statenverkiezingen mogen ervaren en heb ik ontzettend veel inspirerende en vriendelijke mensen leren kennen. Bovendien heb ik nóg meer ervaren hoe belangrijk het is om te focussen op de thema’s waar de PvdA voor staat. Dat heeft me mede gestimuleerd om actiever te worden bij de PvdA Leiden, waar ik sinds maart als bestuurslid aan de slag ben gegaan. Ik wens Adem heel veel succes en vooral plezier toe in zijn werk als fractiemedewerker, na de inwerksessies twijfel ik er niet aan dat dit vast gaat lukken!”

Adem kijkt uit naar zijn nieuwe werkzaamheden en legt uit hoe hij bij de PvdA terechtkwam: “Zoals velen dat hebben ervaren kreeg ik na de vernietigende verkiezingsuitslag van 2017 het gevoel dat ik niet langer aan de zijlijn moest toekijken, maar me actief moest gaan bemoeien met de politiek en met de PvdA. Ik vind het namelijk belangrijk dat we opkomen voor de zwaksten onder ons. Onder aanvoering van Frans Timmermans hebben wij een geweldig resultaat geboekt bij de Europese verkiezingen. Het is nu van belang deze lijn door te trekken en de partij weer uit haar slop te trekken. Ik heb veel zin om dit samen met jullie te gaan bewerkstelligen.”

Wil je Adem een mailtje sturen, bellen of heb je opmerkingen of vragen aan de fractie? Bekijk dan hier zijn profiel. Je kunt Adem mailen via ps@pvdazh.nl of via am.negash@pzh.nl