Leo Mudde geïnstalleerd als Statenlid

19 december 2018

Tijdens de Provinciale Statenvergadering van 19 december 2018 is Leo Mudde geïnstalleerd als Statenlid voor de PvdA. Hij zal tot de nieuwe fractie wordt gevormd in maart 2019 zitting nemen als Statenlid voor de PvdA in Zuid-Holland. Leo is een schrijvende journalist met een sociologische achtergrond. Zo schrijft hij onder andere voor VNG Magazine.

In de gemeenteraad heb ik ervaren hoe effectief het kan zijn om samen, als gemeente en provincie, op te trekken. Om dingen voor elkaar te krijgen. Want uiteindelijk, hoe ver de provincie ook van het bed van onze inwoners lijkt te staan, gaat het om hetzelfde: werken aan een betere samenleving. Wie wil nou niet in een schone en mooie omgeving wonen, wie wil niet gemakkelijk en snel naar z’n werk kunnen reizen? En wie wil niet dichtbij kunnen genieten van de natuur – ook midden in de drukke Randstad?”

Leo Mudde is een schrijvende journalist met een sociologische achtergrond. Zijn artikelen verschijnen in VNG Magazine, het blad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Tot voor kort was hij voorzitter van de PvdA in Krimpenerwaard. Hij woont in Gouderak. In het verleden was hij raadslid en fractievoorzitter in de toenmalige gemeente Ouderkerk.

Leo zal tot de nieuwe fractie gevormd wordt in maart 2019 als Statenlid zitting nemen voor de PvdA in Zuid-Holland.

Vandaag stelde Leo als kersvers Statenlid gelijk al schriftelijke vragen!