Het OV moet voor iedereen toegankelijk zijn

15 juni 2018

Het openbaar vervoer hoort voor iedereen toegankelijk te zijn, ook voor mensen met een (fysieke) beperking. Helaas heerst er veel ontevredenheid over een slechte toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Zo zouden buschauffeurs doorrijden als passagiers met een beperking in willen stappen of hen weigeren te helpen met het uitklappen van de oprijplaat.

De PvdA vindt het niet kunnen dat er zoveel klachten zijn over het openbaar vervoer. De Statenfractie heeft daarom (samen met onder andere de fractie van GroenLinks) schriftelijke vragen gesteld over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor mensen met een beperking. De vragen gaan bijvoorbeeld over de toegankelijkheid voor passagiers die rolstoelgebonden zijn en op bepaalde fysieke drempels waar zij nu mee geconfronteerd worden bij een aantal (bus)haltes.

Als partij werkt de PvdA Zuid-Holland aan een provincie van morgen. Een provincie waarin iedereen kan meedoen, waar iedereen goed en betaalbaar kan wonen, waar voldoende groen is en waar het openbaar vervoer betaalbaar en toegankelijk is. Lees hier meer over het standpunt wat betreft de provincie van de toekomst en lees hier hoe de PvdA er in mei voor zorgde dat de OV-tarieven in vervoersregio’s Zuid-Holland omlaag gingen.

Heeft u zelf vragen of klachten over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer en vindt u dat er meer aandacht voor moet komen? Mail dan naar ps[@]pvdazh.nl.