Goed en betaalbaar kunnen wonen – de vijfde verstedelijkingsconferentie

Door Rosalie Bedijn op 8 oktober 2021

Op donderdag 30 september werd alweer de 5e verstedelijking conferentie georganiseerd. De hamvraag tijdens de conferentie was: Hoe brengen we alle benodigde mensen bij elkaar om zo snel mogelijk de woningcrisis op te lossen? In de zaal zaten veel bestuurders en medewerkers van de provincie Zuid-Holland, gemeenten, woningbouwcorporaties en brancheverenigingen, zoals BouwendNederland en projectontwikkelaars.

PvdA gedeputeerde Anne Koning sprak over de drie pijlers van de provincie Zuid-Holland voor het aanpakken van de woningcrisis:

Bouw snel en slim 

Bouw voor de toekomst 

Bouw voor iedereen

Anne Koning: “Bijna iedereen voelt de effecten van het woningtekort. De wachtlijsten van sociale woningen lopen steeds verder op en de prijzen van koopwoningen blijven maar stijgen. Gelukkig zijn er genoeg bouwplannen in onze provincie en hopelijk kunnen we daar snel mee aan de slag. Tegenwoordig kunnen huizen grotendeels gebouwd worden in fabrieken, waardoor we goedkoper en sneller kunnen bouwen. De capaciteit is er en we willen aan het werk!”

Samenwerking is nog nooit zo belangrijk geweest voor om iedereen een goed én betaalbaar onderkomen te kunnen bieden. Hier blijven we ons de aankomende tijd voor inzetten. Het is tijd voor actie! #Bouwmee!

 

Foto van links naar rechts:

Mohamed Baba (bestuursvoorzitter Haag Wonen), Anne Koning (gedeputeerde voor Wonen, Ruimtelijke Ordening, Recreatie en Sport van de provincie Zuid-Holland) en Lucas de Boer (directeur-bestuurder Rondom Wonen & bestuurlijk trekker bouwstroom Haaglanden)

Rosalie Bedijn

Rosalie Bedijn

‘Ik wil jongeren een stem geven’  Het provinciale politieke bedrijf is nog te veel het domein van grijze mannen. Jongeren zijn er maar weinig te vinden. Terwijl beslissingen die genomen worden vaak over hún levens gaan. Dat moet veranderen, vindt Rosalie Bedijn. Als jong PvdA-statenlid geeft zij het goede voorbeeld.    Minder zekerheid  “‘Als je

Meer over Rosalie Bedijn