Geluidsschermen bij Kruisweg laten te lang op zich wachten

7 februari 2018

Statenlid Metin Çelik heeft vandaag vragen gesteld over de eens zo rustige buurtschap Kruisweg. Gelegen langs de A12 ter hoogte van Bleiswijk (gemeente Lansingerland) werd de buurtschap de afgelopen jaren het middelpunt van talrijke ruimtelijke ontwikkelingen. De komst van het bedrijventerrein Bleizo met horecacluster, de aanleg van de KV 380 hoogspanningsleidingen en, binnenkort, van windmolens en vervolgens ook de verbreding van de Provincialeweg N209 die vlak langs Kruisweg loopt, hebben de ooit zo rustige leefomgeving dramatisch veranderd.

De bewoners van Kruisweg wachten al vele jaren op de komst van een geluidsscherm dat de geluidsoverlast van de N209 en het aanpalende horecacluster langs de A12 moet doen verminderen. De daartoe noodzakelijke provinciale budgetten zijn daarvoor beschikbaar. Het wachten is echter nog steeds op de uitvoering.

Mede namens de PvdA-fractie van Lansingerland vroeg Çelik aan gedeputeerde Floor Vermeulen wanneer er gestart wordt met de aanleg van deze geluidsschermen langs de N209 bij de Kruisweg in Lansingerland en wanneer deze geluidsschermen klaar zijn.

De gedeputeerde gaf vandaag te kennen dat hij het zelf ook te lang vond duren. Vermeulen heeft toegezegd dat hij op korte termijn komt met een realistische planning van uitvoering.