9 februari 2015

Even voorstellen: de Kandidaten van de PvdA Zuid-Holland

Beste partijgenoten en belangstellenden,

Er is veel werk aan de winkel in de provincie. We hebben een mooi programma en ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan. Gelukkig doe ik dat niet alleen. Ik word op de kandidatenlijst omringd door een fantastische ploeg van enthousiaste mensen van zeer verschillende pluimage uit alle hoeken en gaten van onze provincie. Wie zijn de nummers twee tot en met tien?

Op twee staat Anne Koning, nu al statenlid die dat combineert met de Eerste Kamer. Afkomstig uit Delft, waar ze wethouder was, gaat ze voor groen – voor nu en later – en voor een goede afstemming van stedelijk gebied en platteland. Ze staat bekend om haar grondigheid. Met haar kennis en ervaring is ze een belangrijke steunpilaar.

Metin Celik heeft al een indrukwekkende staat van dienst. Hij was raadslid en lid van de Tweede Kamer. Nu werkt hij voor de Rotterdamse politie. Die stad is zijn grote liefde. De provincie kan en moet volgens hem bij voorkeur en bij voorrang investeren is goede banen in zijn regio.

Naomi Matil uit Zoetermeer is communicatiedeskundige. En dat merk je meteen. Ze is een geboren politiek talent waarvan de PvdA Statenfractie nog veel plezier zal hebben. Ze wil meer jongeren bij de provinciale politiek betrekken en vooral vanuit haar Zoetermeerse achterban in de provincie aan de slag. Natuurlijk ontbreekt Den Haag niet in het team.

Willem Minderhout verkast van de lokale naar de provinciale politiek en neemt een schat aan ervaring mee. Hij gaat voor originele maar begrijpelijke oplossingen voor ingewikkelde problemen. Hij praat graag en gemakkelijk met zijn kiezers. Ruimte heeft zijn bijzondere aandacht.

Leo Mudde is journalist en de eerste op de lijst die niet uit een stad komt. Als actieve inwoner van Gouderak zorgt hij voor inbreng uit het landelijk gebied omdat hij weet wat daar leeft – om te beginnen in Krimpenerwaard. Dat is natuurlijk niet de enige reden dat hij hoog op de lijst staat. Hij kan als geen ander complexe issues naar de burger vertalen. Ook in de provincie is dat maar al te vaak nodig.

Schiedammer Menno Siljee staat op zeven. Met stip zou je haast zeggen want Menno gaat een schat aan ervaring inbrengen. Als voormalig wethouder weet hij de weg in het Haagse Provinciehuis of het nu om werkgelegenheid, wonen of ruimtelijke ordening gaat.

Annelies Pilon uit Voorburg heeft veel politieke ervaring opgedaan in Brussel en via haar werk voor de Wiarda Beckman Stichting. Ze is inhoudelijk sterk en analyseert niet alleen goed maar formuleert ook snel oplossingen. Door haar generalistische inslag is ze breed inzetbaar. Tegelijk schuwt ze het gewone politieke handwerk niet.

Rik Hindriks uit Hendrik Ido Ambacht heeft een lange staat van dienst als ondernemer. De lokale en provinciale economie gaat hem aan het hart. Hij is een financieel deskundige met verstand van geldstromen. Maar ook als politicus heeft hij zijn sporen verdiend. Hij zat voor de PvdA in de Tweede Kamer en was eerder Statenlid.

Tim de Jong staat op tien. Hij vormt met Naomi Matil het Zoetermeerse duo. Hij is afkomstig uit de zorg, een arbeidsintensieve sector. Tim was ook bestuurder van de Abvakabo. Hij weet daarom wat werknemers nodig hebben.

Tim is natuurlijk niet de hekkensluiter want achter hem staan kandidaten die ieder voor zich heel voor Zuid-Holland kunnen betekenen. U kunt de meeste van hen aanstaande zaterdag 14 februari bij de aftrap van de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen in Den Haag ontmoeten. Ik hoop u daar allen te mogen ontvangen.

Hartelijke groet,
Ron Hillebrand
Lijsttrekker en fractievoorzitter

00-kandidaten