Een eerlijk stikstofbeleid

6 juli 2022

We zullen echt wel wat moeten doen. Maar hoe we dat doen. Dat is het belangrijkst. Daarom zet de PvdA in op een eerlijk stikstofbeleid. Een duurzaam perspectief voor onze boeren en voor de landbouw. Zodat we betaalbare woningen kunnen bouwen. Zodat we onze boeren niet in de steek laten.  En onze provincie mooi en groen kunnen houden. 

Statenlid Evelyn Hijink;  

“De stikstofkraan moet echt dicht. Er moet ruimte blijven voor de belangrijke maatschappelijke doelen. In de eerste plaats is dat de woningbouw. Maar ook de energietransitie. Huizen en windmolens, en niet vliegvelden of snelwegen. Dat moet wat ons betreft voorrang krijgen”   

We zetten in op meer ondersteuning voor de boeren. We gaan hen helpen in de omschakeling naar kringlooplandbouw. Biologisch met een uitstoot-arme bedrijfsvoering. Minder boeren is absoluut geen doel. Wel boeren die natuur inclusief kunnen werken voor een eerlijke prijs.  

Hijink; “Het is niet uit te leggen dat we nauwelijks biologische boeren en tuinders hebben. Biologisch boeren is financieel nog té moeilijk. Overheden en ook wij doen hier nog veel te weinig aan. Dat wil ik veranderen. Zodat boeren deel van de oplossing worden, in plaats van het probleem.”