23 maart 2015

Definitieve uitslag PS verkiezingen

De kiesraad heeft vandaag de definitieve uitslag van de verkiezingen vastgesteld. In Zuid-Holland moet de Partij van de Arbeid een verlies incasseren van 5 zetels. De PvdA komt daarmee met 5 zetels in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Lijsttrekker Ron Hillebrand: ‘Uiteraard betreuren wij dit zetelverlies. We hebben verloren, maar zullen ons de komende periode vol energie blijven inzetten voor meer banen in onze provincie, bereikbare steden en gezonde natuur’.

De lijsttrekker van de Partij van de Arbeid kijkt ondanks het verlies, terug op een mooie en inspirerende campagne. Enthousiaste vrijwilligers gingen in gesprek met duizenden mensen op straat en aan de deuren. Op internet lazen meer dan een half miljoen mensen over plannen van de PvdA voor Zuid-Holland. Ron Hillebrand: ‘Ik dank alle campagnemedewerkers, lokale campagnecoördinatoren en social media specialisten voor hun inzet. Maatschappelijke organisaties als Erfgoedhuis, Sportservice Zuid-Holland en VNO NCW West dank ik voor hun inspiratie en frisse blik. En mijn bijzondere dank gaat uit naar alle vrijwilligers. Zij zijn onze ogen in de steden en dorpen van Zuid-Holland. Met hen willen wij de komende periode graag aan de slag om het fundament van onze partij verder te versterken.

Naast Ron Hillebrand zijn Anne Koning, Metin Celik, Naomie Matil en Willem Minderhout gekozen. Ron Hillebrand is herkozen tot fractievoorzitter.

proces_verbaal_vd_verkiezingsuitslag_van_ps_2015_2019_vastgesteld_23_3_2015.pdf