De meeste Zuid-Hollandse concept RES’en zijn klaar: wat nu? Doe mee!

16 juni 2020

REMINDER: 26 juni tussen 16’00 en 18’00 uur houden wij een webinar met Ferd Crone (onder voorbehoud) en Jop Fackeldey 

Schrijf je in voor de RES-bijeenkomst voor gedachtewisseling met partijgenoten uit de provincie, waterschappen en gemeenten.

Ben je betrokken bij een RES en wil je een zienswijze inbrengen en/of zorgen delen dan kun je dat van te voren inbrengen bij Evelyn Hijink (Statenlid Z-H) via [email protected]

Onze provincie heeft maar liefst zeven RES-regio’s (Regionale Energie Strategieën). Dat zijn er -zeker in vergelijking met de andere provincie die er soms maar één hebben- best veel. Op dit moment zijn we aan het einde van de eerste ronde aanbeland: De eerste concept RES’en liggen voor aan het provinciale bestuur. Iedere RES kan binnen de kaders voor een eigen aanpak en werkwijze kiezen en dat maakt het proces van de RES vrij uniek maar ook ingewikkeld.

De Statenfractie wil graag van gedachten wisselen met betrokken partijgenoten, belangstellenden en bestuurders over het proces, de governance en hoe we zorgen voor participatie en lokaal eigenaarschap. Statenlid en woordvoerder Evelyn Hijink: “Meer dan ooit blijkt hoe schaars de ruimte in onze provincie is. Voor iedere vierkante meter kun je meerdere zeer nuttige bestemmingen bedenken. We gaan voor schone, hernieuwbare energie zodat ook onze leefomgeving en lucht weer schoon wordt en we onze klimaatdoelen halen. Tegelijkertijd willen we ook dat bewoners kunnen participeren en profiteren van de opbrengsten van deze nieuwe energie en niet alleen de grote energiebedrijven. En last but not least; we willen ook het groene hart behouden, genieten van de open landschappen, in de buurt recreëren en onze natuur versterken.”

Ga er maar aan staan….. Doe mee en log in op vrijdagmiddag 26 juni tussen 16 en 18 uur bij onze virtuele vrijdagmiddagberaad-borrel van de PvdA Statenfractie Zuid-Holland. Wij hopen op nuttige adviezen en inzichten uit de regio waar we allemaal ons voordeel mee kunnen doen.

Graag tot ziens op vrijdag 26 juni!

Aanmeldformulier digitale bijeenkomst RES - 26 juni 2020

Met dit formulier kunt u zich aanmelden voor de digitale bijeenkomst over de regionale energie strategieën in onze provincie op vrijdag 26 juni 2020.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.