Anne geeft een update!

Door Anne Koning op 30 augustus 2022

De vakantie is afgelopen en dus had ik deze week weer lekker veel te doen. Graag vertel ik er hier meer over. Veel mensen weten niet goed wat een gedeputeerde doet en wat de provincie doet. En dat is jammer, zeker omdat je weer mag stemmen op 15 maart 2023 voor Provinciale Staten en Waterschappen. De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen bepalen ook de samenstelling van de Eerste Kamer.

Maar voordat ik meer vertel over mijn werkzaamheden, wil ik een aantal oproepen doen:

  • Voor leden van onze provinciale afdeling: tot donderdag 1 september kun je je aanmelden als kandidaat voor Provinciale Staten en Waterschappen. En lijstduwers zijn ook van harte welkom. Meer informatie plaatste Milo Gouvernante eerder op deze website (klik hier).
  • Ten tweede wil ik je oproepen om mee te dingen naar de Loopaward 2022 (meer daarover plaatste ik hier). Als we meer lopen en fietsen, worden we met zijn allen veel gezonder. Ken je een goed initiatief, denk er dan over na om het aan te melden.
  • Neem een kijkje op de inspirerende nieuwe website van Groene Gezonde Stad! Op de website vind je voorbeelden van projecten die een stad, nou ja, je raadt het al, groener en gezonder maken. Via het netwerk van Groene Gezonde Stad spannen verschillende partijen zich in om onze Zuid-Hollandse steden deze twee eigenschappen te geven.

Bezoek Bentwoud en Nature Impact Days
Heerlijk waren de buitenbezoeken deze week. Donderdagmiddag was ik in het Bentwoud en vrijdagochtend was ik bij de opening van de Nature Impact Days. Onze recreatiegebieden zijn nog belangrijker geworden in coronatijd. Met de toekomstige woningbouwopgave wordt het alleen maar belangrijker dat we ook zorgen voor goede plekken “om de hoek” waar je goed naar buiten kunt, om te bewegen, te sporten en te genieten van de natuur.

Om dat groen te onderhouden zijn er veel mensen die meehelpen, natuurlijk bij professionele organisaties als Staatsbosbeheer, Zuid-Hollands Landschap, IVN en Natuurmonumenten. Gelukkig zijn er ook heel veel inwoners die zich in hun vrije tijd inzetten, bijvoorbeeld via de organisaties Vrienden van het Bentwoud en Vrienden van Vlietland. Bij de Nature Impact Days wordt het groene vrijwilligerswerk georganiseerd voor en door jongeren. Ook hieraan hebben we als Zuid-Holland bijgedragen. Meer informatie over mijn bezoek aan het Bentwoud en de opening van de Nature Impact Days vind je hier en hier.

Begroting 2023 en vluchtelingen

Natuurlijk waren er afgelopen week ook afspraken waarvan ik geen leuke stukjes of mooie foto’s op LinkedIn kan plaatsen. We zijn druk bezig met de begroting van de provincie 2023-2026. Het zijn belangrijke gesprekken, waarin in feite de koers van de provincie voor de komende jaren wordt bepaald. Hoewel er flink gediscussieerd wordt, merk ik dat we er samen uit kunnen komen.

Ten slotte wil ik nog iets zeggen over de opvangcrisis die ons allen bezighoudt. We hebben allemaal de schrijnende beelden gezien rond de opvang van vluchtelingen in Ter Apel. Mijn collega’s en ik hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat onze provincie kan meehelpen om de nood te verlichten. Dat doen we samen met het Rijk, de andere provincies en gemeenten in Nederland. Meer hierover lees je hier.

Anne Koning

Anne Koning

‘Ik stroop graag mijn mouwen op’  Aan de kant staan is niets voor Anne Koning. Liever stroopt zij haar mouwen op. Om vorm te geven aan de samenleving van de toekomst. Als lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen en als gedeputeerde wonen, ruimtelijke ordening, recreatie en sport is zij flink bezig. Haar grootste ambitie? “Bouwen voor iedereen.”     Oog voor mensen met pech  “Ik sta voor

Meer over Anne Koning