17 juni 2016, om 19:30, Partijkantoor Rotterdam | Partijkantoor Rotterdam

Brexit bijeenkomst

Verlaten de Britten Europa? Wat heeft dat voor gevolgen? Is dit het begin van een verder uiteenvallen van Europa?

De werkgroep Europa van het gewest Zuid-Holland nodigt jullie van harte uit voor een bijeenkomst over het Brexit-referendum op vrijdag 17 juni, 19:30

Waar: Willem Dreeszaal in het PvdA-kantoor Rotterdam, Willem Smalthof 95 te Rotterdam

Met wie:

-David O’Leary, werkzaam in Brussel, o.m. voor de sociaal-democratische Europarlement-fractie, een Schot en een specialist op het terrein van verkiezingen en referenda;

-Marit Maij, woordvoerder Europese zaken in de PvdA-Tweede Kamerfractie

Voertaal: Engels

Gespreksleider: Wim van Heemst

Vrije toegang en één gratis consumptie.

Onderwerpen van gesprek:

– Wat is de verwachting over de uitslag van het referendum, dat wordt gehouden op 22 juni. Wat zijn de inhoudelijke argumenten voor en tegen? Gaat het ook over de EU als ideaal, hoe staat Labour UK hierin en is zij succesvol daarbij?

– Wat zullen de gevolgen zijn voor het Verenigd Koninkrijk (economie, eenheid van het VK). En voor Labour UK (electoraal, machtspolitiek, inhoudelijke koers)?

– Wat zijn de gevolgen voor de Europese Unie als geheel: economisch,  machtsverhoudingen binnen de Unie.  Is er meer integratie mogelijk zonder Britse dwarsliggers, volgen er meer lidstaten, verliest de EU zelf aan geopolitiek belang?

– Wat zijn de gevolgen  voor Nederland (verliezen we een bondgenoot, economisch, wakkert het de discussie hier ook weer aan)?

– Kunnen we in Nederland lessen trekken van dit referendum (vgl. Oekraïne-referendum en referendum over zgn. Europese Grondwet)?

– En kunnen we er als PvdA wat leren van de Labour positie:  Heeft de PvdA ook behoefte aan een Corbyn of Khan, wat zijn de verschillen, wat de overeenkomsten?

Kortom, een interessante bijeenkomst aan de vooravond van een belangrijke stemming aan de overkant van onze Noordzee. Stel uw vragen en praat mee!’